19 april 2017

BETADerde publieke beta iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de derde publieke beta van iOS 10.3.2 en macOS Sierra 10.12.5 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen iOS 10.3.2 beta 3 downloaden, maar ook de derde versie van macOS Sierra 10.12.5 en tvOS 10.2.1 en watchOS 3.2.2. De uiteindelijke release wordt in mei verwacht.

De software-updates bevatten geen nieuwe functies, maar er worden wel enkele vervelende problemen en bugs opgelost. Wil je de beta installeren? Doe dit dan op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ben je aangemeld als beta-tester? Dan kun je iOS 10.3.2 beta 3 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Wat is er nieuw in iOS 10.3 beta 3?

Helaas geen spectaculaire vernieuwingen in deze beta, het gaat ook maar op een kleine update. Het leek er even op dat de ondersteuning voor 32-bits apparaten verleden tijd zou zijn. Dit was ook het geval voor de eerste beta, deze was namelijk niet beschikbaar voor de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4. Apple had blijkbaar iets meer tijd nodig want de tweede en derde versie van deze beta kan wel geïnstalleerd worden op deze apparaten. Echter is het einde wel in zicht, volgens de geruchten zal iOS 11 totaal geen 32-bits apparaten en apps meer ondersteunen. Daarom kun je nu in iOS 10.3 al controleren welke apps drastisch verouderd zijn.

iOS 10.3.2 beta 3 beschikbaar

Nieuw in macOS Sierra 10.12.5, watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1

De grootste vernieuwing in macOS Sierra 10.12.4 is Night Shift, in de nieuwe beta-update zijn er geen nieuwe functies toegevoegd. macOS Sierra 10.12.5 is vooral gericht op het optimaliseren van de software en het oplossen van problemen en bugs. Ditzelfde is ook het geval voor watchOS 3.2.2 en tvOS 10.2.1, ook deze software-updates lossen vooral kleine bugs en problemen op.

Lees ook: Het nieuwe Apple File System (APFS), vanaf iOS 10.3 en later op de Mac

Aanmelden voor publieke beta's voor iOS 10 en macOS Sierra

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 10 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 10
Alle tips voor macOS Sierra

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)Reacties


  • Patrick

    20 april 2017 om 13:03

    Mac OS Sierra onthoudt helaas niet de logingegevens als er meer dan 1 gedeelde HDD is en er is aangevinkt ‘Bewaar wachtwoord in sleutelhanger’, zoals bijvoorbeeld de schijven van meerdere Time Capsules. Ik hoop dat dit probleem met deze update opgelost wordt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!