8 september 2012

10.810.8: Vijf kleine wijzigingen in Mountain Lion (Deel 20)

Wanneer je een tabblad of venster in Safari hebt afgesloten wordt deze nog tijdelijk bewaard in de cache. Zo kun je op elke moment het laatst gesloten venster opnieuw openen in Safari. Klik in de menubalk van Safari op Geschiedenis ▸ Open laatst gesloten venster opnieuw.

De kleine nieuwigheden schuilen vaak in de kleine details die zijn aangepast in Mountain Lion. Zo heeft Apple het dialoog venster van de printer aangepast. Wanneer een document wordt afgedrukt krijg je een vernieuwd venster te zien. Bekijk onderstaande afbeelding.

Nieuw in Mountain Lion is Airplay, dit is heel eenvoudig te activeren via:  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ Beeldschermen ▸ Beeldscherm ▸ Synchrone Airplay-weergave. Kies bij deze optie het gewenste Airplay apparaat. Wanneer je de optie ‘Toon beschikbaar opties voor synchrone weergave in menubalk’ activeert zal er in de menubalk in Mac OS X het bekende Airplay symbool verschijnen. Wanneer je hierop klikt kun je snel een Airplay starten en een apparaat selecteren.

In de lettertypecatalogus is het mogelijk om een slimme set met lettertypes aan te maken op basis van zoekcreteria. Dit doe je via de menuoptie Archief ▸ Nieuwe slimme set… Apple heeft standaard de slimme sets Monospaces en vaste breedte als voorbeeld toegevoegd.

Tijdens het kopieerproces in Finder verschijnt er boven het icon van het bestand een symbool met een kruisje. Wanneer je hierop klikt is het mogelijk om het kopieerproces af te breken.

Meer tips over Mountain Lion kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!