9 september 2012

NieuwsiPhone 5: Alle geruchten op een rijtje…

Apple heeft afgelopen dinsdag de pers uitnodigingen verstuurd met betrekking tot een media-evenement dat Apple komende woensdag 12 september zal houden. Het is voor veel Apple fanboys het evenement waar ze 2 jaar op hebben gewacht. De iPhone 4S viel bij veel mensen tegen, omdat de verschillen relatief klein waren. Met de iPhone 5 gaat Apple volgens de geruchten een nieuwe slag slaan. De geruchten over de iPhone 5 van de afgelopen maanden op een rijtje...

Nieuwe vormgeving

De iPhone 4S was bijna een exacte kopie ten opzichte van de iPhone 4. Het enige uiterlijke kenmerk zijn de antennes in het frame van de iPhone 4S, deze bevinden zich op een andere plaats. De iPhone 5 krijgt een dunnere en langere behuizing. Het langere behuizing is vanwege het grotere scherm wat de nieuwe iPhone zal gaan krijgen. De iPhone 5 zal rond de 7 á 8 mm dun worden. Dat betekent dat het één van de dunste telefoons ter wereld wordt.

Groter scherm

De iPhone 5 krijgt volgens de geruchten ook een groter scherm. De grootte van het scherm is al vanaf de eerste iPhone gelijk gebleven namelijk 3.5 inch. De volgende iPhone krijgt een 4 inch scherm. Echter zal deze grootte niet in het hele scherm toenemen, maar alleen in de lengte. De resolutie van het 4 inch scherm zal 1136x640 zijn (960x640 in de huidige Retina iPhone's).

Mini dock-connector en hoofdtelefoon aansluiting

Het gerucht over een mini dock-connector is inmiddels al enkele jaren oud. Het gerucht stond een tijdje in de ijskast maar sinds dat het frame van de iPhone 5 is uitgelekt is het vrijwel helemaal zeker, dat de nieuwe iPhone word uitgerust met een kleinere dock-connector. Ook zal de hoofdtelefoon aansluiting van plaats veranderen, deze verhuist van boven naar beneden zoals bij de iPod touch.

4G LTE

De nieuwe iPhone zal net zoals de iPad worden uitgerust met 4G LTE, dat is logisch. Echter is het nog niet heel spannend nieuws voor de Nederlanders en de Belgen want de uitrol van 4G staat pas aan het begin. Wel hebben bekende providers al aangekondigd 4G te lanceren maar nog niet op populaire frequenties, deze worden pas eind van het jaar geveild. Het is dan nog maar de vraag of de 4G in je iPhone, deze frequenties zal ondersteunen.

A6 proccesor

Ook zal Apple gebruikelijk de chips in de telefoon updaten. Zal het een A5X (bekend van de iPad 3) of toch een A6 processor worden? Dat is nog niet bekend. Zeker is dat de iPhone 5 weer sneller zal worden.

De iPhone 5 wordt zoals verwacht aanstaande woensdag aangekondigd in het Yerba Buena Center in San Francisco. Wil je het evenement live volgen? Vanaf 18:45 uur zullen we live bloggen over het evenement. Ook kun je onze twitter (@appletips) in de gaten houden voor het laatste nieuws over de 'spectaculaire' nieuwe iPhone (5).Reacties


 • Ruben

  9 september 2012 om 11:55

  Ben heel erg benieuwd…

 • Bennie Bruijnes

  9 september 2012 om 18:06

  We gaan het beleven!

 • FreBo

  9 september 2012 om 19:23

  Als deze het word is het gewoon een 4/4S die langer geworden is. Ik denk dat ze veel kopers gaan verliezen. Het formaat van de 4/4S is groot genoeg waarom nog vergroten. De trend van de gsm’s was ooit kleiner worden en nu gaan ze ze terug groter maken.

 • Frans

  11 september 2012 om 23:42

  Als er geen laser projector in zit, sla ik deze versie maar over denk ik.
  Ben het een beetje beu dat Apple probeert te bepalen welke apps ik wel en niet (meer) mag hebben/gebruiken.

  Nog even wachten op de BackBerry 10 die op QNX draait.
  Als die het net zo goed doet als de BlackBerry playbook, dan stap ik over!

 • HappyGuy

  12 september 2012 om 11:33

  WTF, een nieuwe dock aansluiting qua formaat?! …dat wordt nog wat als ik de hoeveelheid sounddocks, cardocks en andere al dan niet nuttige accessoires bekijk die via de traditionele Apple connector aangesloten dienen te worden..

 • Manneke

  17 september 2012 om 14:28

  jammer die nieuwe dock aansluiting. al die docks waar mensen zo veel geld aan hebben uitgegeven kunnen ze nu gewoon wegdoen. hopen dat ze daar iets op gaan verzinnen.

Een reactie toevoegen: