1 mei 2010

10.85 basis tips voor de iPad

Hoewel het nog steeds niet officieel bekend is wanneer de iPad in Nederland zal verschijnen kom ik steeds vaker mensen tegen met een geïmporteerde iPad. Het wordt dus hoog tijd om ook de iPad op te nemen in onze apple tips collectie. We beginnen vandaag met 5 basis tips voor de iPad.

1. Geluidsvolume uitschakelen

Op de iPad is geen 'mute' schakelaar meer aanwezig zoals we kennen van de iPhone. Deze schakelaar is op de iPad vervangen door een schakelaar waarmee je het automatisch roteren van het iPad scherm kan uitschakelen, ontzettend handig als je in bed een eBook aan het lezen bent. Wanneer je het geluid van je iPad wilt uitschakelen dan doe je dit door de knop Volumeregeling omlaag in te drukken en deze vast te houden (2 sec.) totdat het onderstaande icoon verschijnt.

2. Bladwijzerbalk activeren in Safari

In tegenstelling tot de iPhone is het op de iPad mogelijk om een bladwijzerbalk te activeren. Ga hiervoor op je iPad naar Instellingen ▸ Safari en activeer de optie 'Toon bladwijzerbalk altijd. In Safari zal nu de bladwijzerbalk verschijnen onder de adresbalk.

3. Voorkom het automatisch synchroniseren van je iPad.

Wanneer je je iPad alleen maar wilt opladen met je Mac zonder dat er een synchronisatie plaatsvindt dan kan je dit voorkomen door de toets combinatie cmd⌘+option⌥ ingedrukt te houden totdat de iPad verschijnt in iTunes.

4. Een applicatie geforceerd afsluiten

Als een bepaalde applicatie problemen geeft dan kan je deze gedwongen afsluiten door de homeknop enige seconden ingedrukt te houden. De applicatie wordt afgesloten en je keert automatisch terug naar het springboard.

5. Een harde reset uitvoeren

Als een bepaalde applicatie problemen geeft dan kan je deze gedwongen afsluiten door de homeknop enige seconden ingedrukt te houden. Wanneer je iPad is vastgelopen en helemaal niet meer reageert dan is het handig om een reset van je iPad te forceren. Houd hiervoor de aan/uitknop bovenop de iPad ingedrukt terwijl je aan de voorzijde de homeknop een paar seconden indrukt. Je iPad zal binnen enkele seconden herstarten.Reacties


 • Bart Timmers

  1 mei 2010 om 10:02

  In ieder geval 1 zeer bruikbare tip, de bladwijzerbalk. Ik mistte mijn handige tooltjes (readitlater, clip to evernote, quix, readability) die ik altijd bovenin voorhanden heb. Goeie tip, heel erg bedankt!

 • Biker

  1 mei 2010 om 10:24

  @Bart Timmers, ik wil inderdaad de bookmarklet ‘readability’ hierop plaatsen maar met de iPad lukt me dat niet. Deze is bij uitstek geschikt om om de iPad te gebruiken!

 • wivku

  1 mei 2010 om 14:04

  Bladwijzerbalk: je hoeft ‘m niet altijd te tonen, deze balk verschijnt ook als je in het URL veld klikt.

  Ook een handige tip: het toetsenbord heeft -net als de iPhone- verborgen toetsen, bijvoorbeeld, hou de “-” ingedrukt om de bullet “•” te kunnen kiezen.

 • Lilian

  27 juni 2011 om 16:35

  Bedankt voor de tip over een harde reset. Ik kreeg hem niet meer aan maar ook niet meer uit. Deze tip heeft mij enorm geholpen!

 • Stefanie

  29 juli 2011 om 13:56

  Kreeg ipad 2 niet meer uit, bleef maar op laden staan… harde reset-tip is top!! bedankt.

 • lars

  15 augustus 2011 om 19:50

  Mijn iPad loopt na 2 weken helemaal vast, harde reset helpt ook niet……
  ik zie het appeltje en dat klokje ( ronddraaiend figuurtje , net als bij afsluiten )
  Als ik hem aansluit aan het netwerk hoor ik steeds dat piepje, net als dat je net de stekker ern doet.
  Aansluiten op itunes is ook geen succes, reageerd ie ook niet op :(

  Ik ga proberen hem helemaal leeg te laten lopen, en dan weer aan te sluiten op het netwerk (220V) , mss wil dat helpen.

  Kan iemand mij anders een antwoord of hulp sturen naar mijn email:
  larsklei@hotmail.com.

  Alvast bedankt

 • Thea

  2 februari 2012 om 14:44

  Mijn Ipad2 start na het uitvoeren van de harde reset niet meer op.
  Het ronddraaiende zoek sterretje blijft maar draaien…maar opnieuw opstarten ho maar…wat nu???

 • Bronco

  4 april 2012 om 16:18

  Mijn Ipad wil ook na diverse harde resets niet meer aan. Wie heeft tips voor mij? Het balkje voor aan wil niet meer verschuiven.

 • Hendrik

  3 januari 2014 om 23:17

  Handig dit verhaal. Maar als je niet weet waar de knoppen of elementen zitten die omschreven worden dan heb je er dus geen fluit aan.

 • wout

  19 januari 2014 om 11:35

  help me even mijn iapd wil niet uit hij blokt ik probeer alles wat moet ik nu doen je wil niet uit hij is al de 2de keer azo aant doen ik wacht nu al 2u

 • Els

  13 februari 2014 om 22:12

  Wat doen bij vastlopen van iPad ,de thuisknop en aan en uit knop direkt indrukken en vasthouden werkt niet.

Een reactie toevoegen: