1 mei 2010

De advertenties in Cydia uitschakelen

Als je iPhone is voorzien van jailbreak dan maak je vast en zeker gebruik van Cydia. In Cydia zijn een enorm aantal handige tools en tweaks voor je iPhone en iPod Touch aanwezig.

Cydia is natuurlijk een geweldige applicatie voor iPhone gebruikers maar er zit ook een groot nadeel aan. Cydia is namelijk helemaal volgestopt met schreeuwerige en opdringende advertenties die de gebruikersinterface niet ten goede komen.

Wanneer je een beetje handig bent met SSH en een tekseditor dan is het heel eenvoudig om de weergave van de advertenties uit te schakelen.

Maak een SSH of USB verbinding met je iPhone. Ga naar de map /Applications/Cydia/ en open het bestand package.js met een teksteditor.

Ga op zoek naar code regel 208 (huidige Cydia versie) hierin vind je de onderstaande code terug:

var depiction = package.depiction;

Wijzig deze code in:

var depiction = null;

Sla de wijziging op en herstart de Cydia app op je iPhone.

Het resultaat zie je hieronder. Links de Cydia interface met advertenties en rechts een overzichtelijke interface zonder advertenties. Bijkomend voordeel is dat de pagina's nu ook veel sneller laden.

Het is natuurlijk de vraag hoelang dat deze mogelijkheid blijft bestaan. Wanneer de Cydia ontwikkelaars er achter komen dat deze tweak massaal wordt uitgevoerd dan zal hier zeker actie op worden ondernomen.Reacties


 • Nick Bouwhuis

  1 mei 2010 om 21:19

  Beetje offtopic maar hoe maak je zo’n screenshot met een iphone eromheen? Of is dat gephotoshopt?

 • Richard

  1 mei 2010 om 21:21

  @NIck: Inderdaad met photoshop :)

 • Jorn

  1 mei 2010 om 21:47

  Deze tweak heef teen nadeel: Je kunt niet meer op “More Information” klikken, dus je kunt nooit geen screenshot bekijken of dergelijke:S

 • simone

  1 mei 2010 om 22:27

  weer heel iets anders…..ik heb net Safarie geinstalleerd hoe krijg ik die reclame daar weg ??

 • koenvdvoort

  2 mei 2010 om 0:56

  Hm, Cydia wordt er inderdaad sneller van, maar hij laadt ook helemaal geen informatie meer. Je kunt niet meer op meer info drukken, dus je weet eigenlijk niet goed wat het nou precies is.

 • mark

  3 mei 2010 om 16:41

  hey, het leek mij helemaal fantastisch die rotreclame eruit ,die vertraagd vaak de hele boel…. maar helaas laad nu ook de appdescription niet meer ;( en de button more information doet het n iet meer. had anders wel cool geweest !!

 • oli4

  7 mei 2010 om 1:53

  wat reclamen in cydia? Dat heb ik nog nooit gezien.

 • MagicTom

  7 mei 2010 om 12:42

  zet inplaats dit neer: var depiction = null;
  dan werkt more information wel.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!