15 september 2016

WATCHwatchOS 3: Kom tot rust met de Ademhaling applicatie

ademhaling applicatie logo

Zonder zuurstof kan een mens niet leven, daarom is het goed dat we er bewust van zijn hoe we ademen. Vanaf watchOS 3 krijg je er daarom een nieuwe applicatie erbij op de Apple Watch: Ademhaling.

Volgens Apple is het dé manier om de bewustwording van je ademhaling te verbeteren met ademhalingsoefeningen. Het is uiteraard de ideale manier om je voor te bereiden op een work-out of om net achteraf langzaam bij te komen. Daarnaast is de app prima te gebruiken om een rustmomentje voor jezelf te creëren op een drukke dag.

Ademhaling instellen en gebruiken

• Open de Ademhaling app op je Apple Watch
• Draai aan de Digitale Kroon om de tijd aan te passen
• Tik op start om de sessie te starten

Tijdens het instellen van de tijd vind je bovenin terug hoeveel ademhalingen de sessie op basis van de tijd bevatten. Dit is in de meeste gevallen 7 ademhalingen per minuut, maar kun je aanpassen via Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Ademhaling ▸ Ademfrequentie.

De Ademhaling applicatie gebruiken en starten

Het leuke aan de app is dat deze gebruikmaakt van de Taptic Engine in de Apple Watch. Tijdens het inademen zal deze trillen en tikken tegen je pols. Adem in tijdens het tikken, wanneer dit stopt dien je rustig uit te ademen, etc. Het tikken kun je aanpassen via Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Ademhaling ▸ Voelen

Sessie beëindigen en resultaten bekijken

Na het beëindigen van de sessie kun je de resultaten direct bekijken op je Apple Watch. Je ziet het dagtotaal en de hartslag van de laatste sessie.

de resultaten voor de Ademhaling applicatie bekijken

Via de Gezondheid applicatie op je iPhone kun je meer informatie bekijken. Open het tabblad 'Gegevens' en tik op 'Mindfulness'. De Mindfullnessminuten komen overheen met de sessie die je gemaakt hebt met 'Ademhaling'.

Herinneringen uitschakelen voor ademhalingsoefeningen

Net zoals Activiteit zal de Apple Watch je één keer per dag laten herinneringen om even tot rust te komen met de Ademhaling applicatie. Als je daar niet op zit te wachten kun je dit uitschakelen via de Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Ademhaling. Schakel hier Ademhalingsherinneringen en/of Weekoverzicht uit.

Lees ook: Snel toegang tot Apple Watch apps via het Dock

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!