13 oktober 2015

NieuwsApple brengt nieuwe 21,5-inch Retina iMac, Magic Trackpad 2, Mouse 2 en toetsenbord uit

iMac icoon

Eerder deze maand waren er al geruchten dat Apple een nieuwe iMac op de markt zou brengen, vandaag is deze dan ook daadwerkelijk beschikbaar gekomen. Zo lanceert Apple een 21,5-inch Retina 4K iMac.

Daarnaast heeft Apple alle iMacs voorzien van een upgrade en heeft een nieuwe generatie Magic Mouse 2 en Magic Trackpad 2 uitgebracht. Verder kun je vanaf nu ook het Magic Keyboard aanschaffen met het bijzondere schaarmechanisme.

Nieuwe generatie iMacs

De 21,5-inch Retina iMac heeft een resolutie van 4096×2304 pixels (4K). Wordt standaard geleverd met een 3,1-GHz quad-core Intel Core i5 (Turbo Boost tot 3,6 GHz) processor en 8GB RAM geheugen. Beschikt over een 5400-rpm harde schijf van 1 TB en is eventueel uitbreidbaar naar een Fusion Drive 2 TB of 512 GB flashopslag (SSD). De Intel Iris Pro Graphics 6200 zorgt voor de grafische voorzieningen. De nieuwe 21,5-inch iMac met 4k-scherm is per direct verkrijgbaar in de Online Apple Store vanaf € 1.729.

nieuwe iMac 4K

Wie een 27-inch iMac wilt hebben kan vanaf nu alleen nog maar kiezen voor de 5K-retina variant. Er is echter wel goed nieuws, deze is voorzien van een betere grafische chip en processor. Ook de 21,5-inch iMac zonder Retina scherm is voorzien van enkele kleine verbeteringen onder de motorkap. Klik hier om de nieuwe iMacs te bekijken.

Nieuwe generatie Magic Mouse 2

De nieuwe Magic Mouse 2 is lichter omdat deze een ingebouwde batterij bevat en minder bewegende onderdelen. De batterij laad je op via een lightning-naar-USB-kabel. Dankzij het Multi-Touch-oppervlak kun je vlot van de ene naar de andere webpagina navigeren en scrollen. De Magic Mouse is vanaf nu verkrijgbaar in de Online Apple Store voor €89.

magic mouse 2

Magic Trackpad 2 met Force Touch

Wil je Force Touch gebruiken op je Mac? Vanaf nu kan het ook met het nieuwe Magic Trackpad 2, deze bevat het nieuwe Force Touch waardoor je makkelijk extra opties kun activeren (welke, lees je hier). Dankzij vier druksensoren onder het oppervlak kun je overal klikken. Het Magic Trackpad 2 heeft een glazen oppervlak dat bijna 30 procent groter dan bij het vorige trackpad. Het trackpad bevat een ingebouwde batterij dat je via een lightning-naar-USB-kabel oplaadt. De prijs voor de Magice Trackpad 2 is fors, deze is vanaf nu beschikbaar in de Online Apple Store voor €149.

Lees ook: Alle Force Touch tips voor je Magic Trackpad 2 of Force Touch Trackpad

magic keyboard

Magic Keyboard

Het nieuwe toetsenbord van Apple is kleiner dan zijn voorganger en beschikt net zoals de huidige generatie MacBook van het nieuwe schaarmechanisme. Het toetsenbord heeft een ingebouwde batterij die minstens één maand moet meegaan, opladen kan met de lightning-naar-USB kabel net zoals een iPhone of iPad. Het Magic Keyboard is vanaf nu in de Online Apple Store te koop voor €119.Reacties


  • HvB

    31 januari 2016 om 21:17

    Heb alleen iPad mini 4 en de iPad air 2 en 2 iPhones. Onlangs een magic toetsenbord gekocht. Werkt prima op alle apparaten, alleen ik kan nergens checken of het toetsenbord volledig is opgeladen of bijna leeg is.

    Waarom alleen te checken op een iMac?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!