13 oktober 2015

NieuwsWhatsApp brengt update uit en voegt 3D Touch toe

Whatsapp icoon voor iOS en Android

WhatsApp heeft zojuist een update uitgebracht voor hun app en voegt nu 3D Touch toe, zo kun je nu in de applicatie peek en pop toepassen om een voorvertoningen te openen en snel een chat starten vanaf het beginscherm. Meer informatie over 3D Touch in applicaties lees je hier terug.

Kun je de update niet installeren? Dat kan, momenteel kampt de iTunes Store met een storing waardoor het downloaden van applicaties en het installeren van updates niet mogelijk is. Op de systeempagina van Apple kun je de storing in de gaten houden en zien wanneer deze weer werkt.

Whatsapp update

Naast toevoeging van 3D Touch bevat de update ook ondersteuning voor de Arabische taal door de app gespiegeld aan te bieden. Ook zijn enkele vervelende problemen opgelost.

Helaas voegt WhatsApp nog geen ondersteuning toe voor de Apple Watch, maar al bij al zijn ze dit keer iets sneller met ondersteuning van nieuwe Apple functies.

Heb je iOS 9.1 beta geïnstalleerd op je iPhone, dan kun je via een interactieve melding reageren op een inkomend whatsapp bericht, hetzelfde geld voor de meldingen op een Apple Watch. Een native app voor de Apple Watch is er nog niet.

Lees ook: Wat is 3D Touch en hoe gebruik je het?Reacties


 • Adrian Dinca

  13 oktober 2015 om 19:37

  Hey, hier werkt wel 3D touch peek and pop over ontvangen media maar niet over het app icoontje zoals op jullie foto. Werkt het indrukken van het app icoontje bij jullie wel? Alvast bedankt voor jullie reactie!

 • Wesley Fabry

  13 oktober 2015 om 19:45

  Dat klopt, dit was een concept van enkele dagen geleden, om verwarring te voorkomen hebben we het verwijderd. WhatsApp voegt alleen peek en pop toe, helaas!

 • Adrian Dinca

  13 oktober 2015 om 19:56

  @wesley: dank voor de uitleg en beter zo met de nieuwe afbeelding!

 • joep

  13 oktober 2015 om 20:52

  Ik heb wel 3d touch functies waarmee ik een nieuwe gesprek kan beginnen van het icoontje en ik kan ook reageren met mn apple watch bij berichten van whatsapp dus dat moet mis even aangepast moeten worden in het artikel?

 • Adrian Dinca

  13 oktober 2015 om 21:21

  Ik zie nu ook acties over het app icoontje overigens, net waren ze er nog niet, echt raar.

 • Wesley Fabry

  13 oktober 2015 om 23:15

  Vreemdste update van WhatsApp ooit..

 • Mitchell

  14 oktober 2015 om 10:47

  Ben nieuw hier, maar naar aanleiding van jullie bericht vroeg ik mij af of jullie mij hiermee kunnen helpen. Ik heb vanmorgen whatsapp geopend na de update en hij gaf de melden dat hij oude chats niet kon laden. Daarbij de vraag of ik deze wilde terugschrijven van de back-up van Whatsapp op iCloud. Nu doe ik dit, alleen na 100% installatie gaat hij optimaliseren. Bij optimaliseren stopt hij op 30% en gaat hij opnieuw bij 0% beginnen met terugschrijven van de back-up. Iemand een idee wat te doen? Ik heb het al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2015 om 11:06

  @mitchell vermoed dat er iets mis gaat bij WhatsApp zelf, beste is denk ik geen reservekopie terug te zetten en als ‘nieuw’ te installeren.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!