7 juli 2015

MUSICApple Music: iCloud-status raadplegen in iTunes

iCloud os x icoon

Centraal in Apple Music staat niet zo zeer de bibliotheek die Apple rijk is, maar je eigen iCloud-muziekbibliotheek. Deze wordt gesynchroniseerd met al je apparaten en kun je aanvullen met muziek uit Apple Music, maar natuurlijk ook uit de iTunes Store, CD’s en andere wegen.

Muziek die je in je eigen bezit hebt wordt eerst lokaal opgeslagen waarna je deze kunt matchen met Apple Music. Nummers die ook in de Apple Music bibliotheek voorkomen worden gematcht, nummers die niet voorkomen worden geüpload. Zo kun je ze toch op al je apparaten raadplegen, offline bewaren of streamen. Deze iCloud-status kun je in iTunes controleren, hoe lees je hieronder terug.

• Open iTunes
• Selecteer het tabblad 'Mijn muziek'
• Klik rechts onder het zoekveld op 'Nummers⌄, Artiesten⌄, Albums⌄, ...'
• Kies in het pop-up menu voor 'Nummers'

cloud-status Apple Music

Al je nummers worden in een lijst weergegeven, om de iCloud-status te raadplegen volstaat het om met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op de lege ruimte naast 'Naam', vink in het context-menu de optie 'iCloud-status' aan. Vanaf nu kun je zien of een nummer is gematcht, geüpload of is toegevoegd via Apple Music.Reacties


 • Raymond

  7 juli 2015 om 10:02

  Wat is het verschil tussen ‘Gematcht’ en ‘Apple Music’?

 • Wesley Fabry

  7 juli 2015 om 10:03

  Gematcht: De muziek is van jou, maar staat ook in de Apple Music bibliotheek en kan daardoor zonder problemen gestreamd worden op al je apparaten.

  Apple Music: Muziek is van Apple, kan gestreamd worden, maar Apple heeft de rechten.

 • Ruud

  7 juli 2015 om 11:22

  Ik mis toch weer de eenvoud waar Apple het altijd om te doen was. In de praktijk ga jij daar niet op letten wat er staat. Problemen komen pas wanneer je stopt met Apple music en erachter komt dat je halve bibliotheek wordt verwijderd;-)
  Voor mij geen Apple music. Muziek kan je in de Appstore beluisteren en wat je de moeite waard vind kopen. Wil je niet kopen dan download je deze toch?
  Je neemt Match voor 25 euro per jaar en verder geen gezeik met rechten en drm.
  Ga echt geen 10 euro per maand betalen. Hoeveel krijgt de artiest daar nu werkelijk van? Er blijft nog veel achter de strijkstok hangen, kijk ook naar Buma Stemra.
  En wanneer artiesten zoals Taylor Swift zoveel geld krijgt dan vraag ik me echt af of dit nu wel zo correct is. Maar ja ze is populair dus…. Dat geldt eigenlijk voor alles.

  Maar goed ieder zijn keus. Ik ben van mening dat Apple te snel Apple music heeft gelanceerd. Teveel bugs en veel is niet duidelijk. Weet wel dat Steve dit zo niet had gelanceerd en zeker die drm niet had toegestaan!

 • Wesley Fabry

  7 juli 2015 om 12:38

  Het is inderdaad erg onduidelijk wat met je bibliotheek gebeurt zodra het abonnement afloopt. Natuurlijk krijg je geen toegang meer tot de Apple Music nummers, maar hoe zit het met je eigen nummers (ook de gematchte), word je oude bibliotheek volledig hersteld? Geen idee, Apple draagt ongeveer 73 procent van de €10 af aan de artiesten,etc.

  Dan blijft nog de vraag: iTunes Match blijft interessant, maar zal waarschijnlijk ooit gaan verdwijnen en neemt Apple Music alles over, wanneer? Weet niemand. Dat Apple Music nog veel bugs bevat is een feit, DRM-duidelijkheid mag Apple zeker gaan bieden.

 • Raymond

  7 juli 2015 om 13:17

  Dat leek mij dus ook, maar sommige nummers in mijn bibliotheek hebben als iCloud-status ‘Apple Music’, terwijl dit geripte nummers zijn van CD’s. Ook bevatten deze nummers geen DRM. Bovendien heb ik van eenzelfde album nummers met beide statussen. Het lijkt er dus op dat ‘Gematcht’ hetzelfde betekent als ‘Apple Music’?!

 • Raymond

  7 juli 2015 om 13:29

  Even een printscreen gemaakt!
  http://postimg.org/image/m8rznxa85/

 • Kor

  8 juli 2015 om 21:55

  Moraal van het verhaal is, zorg dat je één (of meer) backup(s) van je geripte songs hebt voordat je begint aan  Music.

 • GertJan van Schuppen

  9 juli 2015 om 16:51

  Ik heb in de kolom iCloud-status bij enkele liedjes ‘Wachten’ staat.
  Wat houdt dat dan precies in?

 • Tessa

  15 juli 2015 om 19:16

  Handige tip, thanks voor het posten. Nu kom ik er achter dat er muziek waarvan ik de cd in iTunes heb gezet als status heeft: Apple Music. Dat wordt dus waarschijnlijk over drie maanden leuk deze cd’s er op nieuw in zetten.

 • Patrick

  18 september 2015 om 8:25

  Eigenlijk is dit te gek voor woorden, voeg je zelf muziek toe aan iTunes, een hoop werk met data invullen en albumhoes toevoegen. Vervolgens denk je ik haal hem door iTunes Match, blijkt het een Apple Music nummer te zijn? Ik heb zelfs een aantal nummers die ik gister heb aangeschaft vanuit de iTunes store die de status Apple Music bevatten?

  Mijn gratis abonnement eindigt 1 okt. 2015, betekend dit dan dat dit aangeschafte nummer niet meer van mij is? En als ik het zou branden op cd spleet het dan niet af ivm DRM beveiliging?

 • Wesley Fabry

  18 september 2015 om 8:46

  @patrick het is momenteel onduidelijk wat er gaat gebeuren als je abo afloopt, iets wat je ooit gekocht hebt zul je vast in dezelfde gedaante terug krijgen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!