6 juli 2015

MUSICSiri: Muziek herkennen en toevoegen aan ‘Mijn muziek’

Siri logo iOS

Dankzij Apple Music heb je recht op alle nummers uit de Apple Music muziekbibliotheek, vermits deze meer dan 30 miljoen nummers bevat is de kans erg groot dat wanneer je een bepaald nummer hoort deze ook in de bibliotheek voorkomt.

Hierdoor kun je gemakkelijk een nummer toevoegen aan je eigen muziekbibliotheek. Dit kun je natuurlijk handmatig doen, maar ook via Siri, hoe lees je hier terug.

Als eerste moet Siri het nummer herkennen, dat kan perfect met de Shazam integratie. Activeer Siri door de thuisknop ingedrukt te houden en spreek het commando "Welk nummer wordt nu afgespeeld" of "Luister welk nummer er afgespeeld wordt". Siri gaat onmiddellijk luisteren naar het nummer, let op dat je geen nummer afspeelt via de muziek applicatie.

Apple Music siri toevoegen

Zodra Siri het nummer heeft herkend kun je het volgende commando uitspreken: "Voeg dit nummer toe aan mijn bibliotheek". Siri controleert of het nummer beschikbaar is in de Apple Music bibliotheek en voegt deze toe aan je eigen muziekbibliotheek en synchroniseert hem via iCloud-muziekbibliotheek.

Daarnaast kun je ook tikken op het gevonden resultaat om deze te openen in de Muziek applicatie, vervolgens kun je het nummer toevoegen aan je muziek via de plus-knop.

Lees ook: Handige Siri commando’s voor Apple Music

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


  • Watch

    13 juli 2015 om 20:57

    leuke tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!