28 juni 2014

AT Holiday: Pagina’s eenvoudig vertalen met Google Chrome iOS

chrome icon ios retinaHelaas ondersteund Safari voor iOS geen vertaalfunctie van webpaginas. Wanneer je bijvoorbeeld een pagina in het Engels, Spaans, Duits, enzovoorts bekijkt kun je deze niet laten vertalen door Safari. Deze optie is wel beschikbaar in de Google Chrome applicatie voor iOS.

Zo kun je heel simpel pagina’s in een ‘vreemde’ taal automatisch vertalen naar je eigen taal. Dit is uiteraard handig wanneer je op vakantie bent en webpagina's van uitjes of restaurants wilt vertalen. Hoe je dit precies doet kun je hieronder teruglezen:

• Open de Google Chrome iOS app
• Navigeer naar een pagina in een vreemde taal
• Automatisch toont Chrome de mogelijkheid om de pagina te vertalen
• Tap op ‘Vertalen’ om de pagina te vertalen

chormevertalen

Chrome analyseert automatisch de taal op de pagina en vertaald deze naar de taal die ingesteld is op je iPhone, iPad of iPod Touch. Mocht Chrome geen vertaalfunctie weergeven kan het zijn dat deze niet geactiveerd is. Om deze in te schakelen tap hiervoor op de drie horizontale strepen naast de adresbalk. Selecteer in het menu ‘Instellingen’ en navigeer naar ‘Instellingen voor inhoud’ en vervolgens ‘Google Translate’. Schakel deze optie in om er gebruik van te kunnen maken. Mocht Chrome nog steeds geen vertaaloptie tonen dan is het aan te raden om op de knop ‘Vertaalinstellingen opnieuw instellen’ te tappen om de vertaaloptie te herstellen.

Google Chrome
Google ChromeCategorie: Utilities
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  89 MB DOWNLOAD GRATIS

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!