28 juni 2014

iOS: Zinnen of alinea’s markeren met enkele taps

notities logo 7 retinaWanneer je vaak teksten schrijft op je iPhone, iPad of iPod Touch dan is het vast wel eens voorgekomen dat je graag bepaalde stukken tekst wilt markeren om deze vervolgens te knippen, kopiëren of uit te laten spreken.

Iedereen weet dat je tekst kunt markeren door met één vinger enkele momenten te tappen op de tekst om de markeerfunctie te activeren. Vervolgens kun je via de ‘bolletjes’ het juiste tekst markeren en kopiëren of knippen. Naast deze optie is er nog een handigheid om snel bijvoorbeeld een hele alinea of zin te markeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Open een tekstdocument in bijvoorbeeld pages of een notitie binnen de gelijknamige applicatie. Zoek naar de zin of alinea die je graag wilt markeren. Plaats een vinger aan het begin en einde van de gewenste tekst, let op dat beide vingers tegelijkertijd het scherm raken om het markeren tot een goed eind te brengen.

tekst-markeren-ios

Direct word de gehele tekst tussen deze twee vingers gemarkeerd door iOS, door deze handeling bespaar je tijd wanneer je veelvuldig teksten dient te markeren. Deze tip werkt het beste op een iPad (mini), maar kan ook worden toegepast op een iPhone en iPod Touch. Echter vragen die laatste twee enige handigheid in sommige gevallen. Het toepassen van deze markeer functie werkt overigens in de meeste tekstverwerkers en zelfs in tekstvelden binnen Safari.

Meer over Notitie kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: