13 september 2016

Facebook Messenger: Video’s niet automatisch downloaden

logo voor Facebook messenger

Via Facebook Messenger is het mogelijk om naast chat ook foto’s en video’s naar elkaar te versturen. Wanneer je een video ontvangt dan kan het zijn dat deze automatisch gedownload wordt.

Dit is handig want onmiddellijk kun je de video bekijken. Echter moet je er ook rekening mee houden dat deze video eventueel ook gedownload wordt wanneer je verbonden bent met het mobiele netwerk. Gelukkig kun je het automatisch downloaden in Messenger uitschakelen.

• Open de Facebook Messenger applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Ik'
• Tik op 'Foto’s, video's en emoji'
• Selecteer de optie 'Video’s downloaden'

automatisch downloaden video's facebook messenger

Vervolgens zal er een pop-up menu tevoorschijn komen. Je krijgt drie keuzes te zien waarmee je het automatisch downloaden aan of uit kunt zetten. De optie 'Alleen Wi-Fi' zal ervoor zorgen dat video’s alleen automatisch worden gedownload wanneer je verbonden bent met een draadloog Wi-Fi netwerk en dus niet met het mobiele netwerk.

Via de optie 'Foto’s en media' kun je ook de optie 'Opslaan na vastleggen' inschakelen, foto’s die je dan maakt met behulp van de Messenger applicatie worden dan ook bewaard in de filmrol van de Foto’s applicatie.

Automatisch downloaden en afspelen van video’s in de Facebook app

Ook in de Facebook app zelf kun je het automatisch downloaden en afspelen van video’s uitschakelen, klik hier hoe je dit uitschakelt en voor meer informatie.

Lees ook: Bellen naar personen en groepen met Facebook MessengerReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!