13 november 2011

Automatisch kleurenlabels toevoegen aan emails

Wanneer je dagelijks veel email berichten ontvangt dan is het lastig om je inbox overzichtelijk te houden. OS X Mail geeft je de mogelijkheid om de email berichten die je ontvangt bij binnenkomst te voorzien van een kleurenlabel. Persoonlijk vind ik dat een stuk handiger dan het direct verplaatsen van email berichten naar een specifieke map, de kans dat ze hierdoor onopgemerkt blijven is vrij groot.

Met de kleurenlabels in combinatie met de email-'regels' kun je email berichten die aan bepaalde criteria voldoen voorzien van een kleur. Ik ontvang dagelijks vele reacties op artikelen, deze emails beginnen altijd met het onderwerp: '[apple tips] Reactie'. Door hier op te filteren en een kleurlabel toe te kennen zijn dit soort emails erg snel terug te vinden in mijn inbox.

Hoe stel je het automatisch toekennen van kleurenlabels in?

1. Ga in OS X Mail naar het voorkeuren menu.
2. Klik op het 'Regels' icoon
3. Voeg een nieuwe regel toe met de knop 'Voeg regel toe'
4. Geef de regel een naam
5. Specificeer de criteria waaraan een email moet voldoen.
6. Selecteer bij de taken 'Stel kleur in' en selecteer een tekst of achtergrond kleur.
7. Klik op 'OK"

Hierna krijg je een extra venster te zien waarin je kan kiezen om de nieuw aangemaakte regel uit te voeren op de reeds aanwezige email berichten in je inbox. Na het toevoegen van de regel wordt deze automatisch uitgevoerd op alle inkomende email berichten.

Het uiteindelijke resultaat:

• Aangepast artikel


Reacties


 • Colin

  13 november 2011 om 12:11

  Zeker handig!i Ik gebruik het al een tijdje :)

 • sypie

  13 november 2011 om 14:14

  Het is jammer dat regels niet meteen worden toegepast op alle inkomende mailtjes, ook wanneer je bijvoorbeeld iemand toevoegt aan je adresboek wordt niet meteen de betreffende regel uitgevoerd.

  Hoe is dit op te lossen?

 • sypie

  13 november 2011 om 14:20

  Opgelost: Selecteer alle mailtjes (CMD+A) en daarna CMD-ALT-L. Alle regels worden dan meteen toegepast op de geselecteerde mailtjes die reeds in de inbox of mappen staan.

 • Goan

  13 november 2011 om 15:18

  Heel erg bedankt!

Een reactie toevoegen: