19 juni 2013

Breng de iOS 7 weer app naar iOS 6

yahooweericonDit najaar brengt Apple iOS 7 uit voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het nieuwe iOS heeft een totale make-over gekregen en ziet er strakker en nog meer gebruiksvriendelijk uit. De meeste Apple standaard apps hebben een grote grafische verandering ondergaan, zoals bijvoorbeeld de Weer applicatie. Deze geeft meer informatie en ziet er grafisch fantastisch uit.

Toch is ons iets opgevallen aan deze applicatie, hij bestaat namelijk al in de iOS app store. Ook in iOS 7 maakt Apple gebruik van de weerinformatie van Yahoo!, deze hebben ook een eigen Weer app in de iOS App Store. Deze heeft ongeveer dezelfde looks en functies als die van iOS 7, maar is voorzien van handige extra's.

De Yahoo weer applicatie ziet er goed uit en laat op een bijzondere manier het weer zien. Hij zoekt namelijk in de Flickr database naar foto's van de opgevraagde locatie met het juiste weer. Wanneer het dus bewolkt is in Parijs zal je een bijvoorbeeld een foto zien van de eiffeltoren met een bewolkte lucht. Wanneer er geen foto's van de opgevraagde locatie aanwezig zijn in de database van Flickr zal Yahoo standaard templates laten zien.

Yahooweer1

Naast deze leuke toevoeging kun je naar beneden scrollen om verschillende extra informatie te bekijken. Zo kun je de verwachtingen van de komende uren en dagen raadplegen, extra details zoals gevoelstemperatuur en luchtvochtigheid, neerslag, windsnelheden, luchtdruk, de stand van de zon op dat moment en wanneer deze op- en ondergaat.

yahooweer2

Via de kaart-optie kun je nog meer informatie raadplegen over het weer. Via de de satelietkaart krijg je een overzicht van de verschillende wolken en neerslag over de hele wereld. Via de temperatuur-weergave kun je met behulp van een kleuren overlay bekijken hoe de temepraturen zich situeren op de kaart, daarnaast kun je ook de wind opvolgen via een handig wind-overzicht

yahooweer3

De Yahoo weer-aplicatie is uiteraard gratis en is te downloaden in de iOS App Store, de app is zeker het proberen waard.

Yahoo Weather
Yahoo WeatherApple Watch app
Categorie: Weather, Photo & Video
Ontwikkelaar: Yahoo! Inc.
iPad & iPhone  4+  131 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Timosha

  19 juni 2013 om 10:30

  De Yahoo weer app is een pruts app! Als de iPhone in het Engels is ingesteld gebruikt de app voor Vlaamse gemeenten de benamingen uit de stafkaarten van Napoleon (1795 – 1814).

  Dus benamingen zoals Gheel, Oolen, Herenthals, Lierre, Thienen, Steelen, Berlaer, Vorselaer, Lichtaert, enz… enz…

  Iemand met een iPhone in het Engels moet dus weten wat de benaming was van de gemeente in de 19de eeuw als er een Vlaamse gemeente moet toegevoegd worden.

 • Bas

  19 juni 2013 om 10:47

  Ik ben een iOS 7 gebruiker, maar gebruik altijd de Yahoo app, bevat veel meer info, is nog net even een stukje mooier fijne app!

 • MauriceH

  19 juni 2013 om 10:48

  Echt een super app!!

 • Niel

  19 juni 2013 om 12:43

  Wow! Heel mooie app. Bedankt voor de tip!

 • Ad

  19 juni 2013 om 14:08

  Leuke tip!

 • daan

  19 juni 2013 om 14:13

  Timosha, denk dat er maar enkele die in Vlaanderen wonen hun iPhone in het Engels hebben geïnstalleerd. Dus je argument klopt niet helemaal en heeft vrij weinig te maken met de opties en de functies in deze app. Bedankt voor deze super tip, de app is een pracht plaatje!

 • Timosha

  19 juni 2013 om 14:36

  daan, Ik denk niet aan die paar Vlamingen die hun iPhone in het Engels hebben ingesteld. Zo egocentrisch ben ik niet. Ik denk aan die honderdduizenden Angelsaksische toeristen die jaarlijks naar Vlaanderen komen. Een app die zulke bugs heeft is en blijft een pruts app, ook als het in het Hollands allemaal werkt.

 • W.G.Marcel de Bruin

  19 juni 2013 om 16:39

  Bas gebruikt al IOS 7???Dat lijkt me sterk. Verder heeft Daan volkomen gelijk. Moet vooral die andere 33 talen eens uitproberen. Kijken of het dan wel klopt? Ben benieuwd Thimosha.

 • Ed

  19 juni 2013 om 17:19

  Bedankt voor de tip, prachtig om te zien! Ik had net besloten een alternatief te zoeken voor LiveWeer. Die was na de laatste update erg rommelig en onoverzichtelijk geworden.

 • MauriceH

  19 juni 2013 om 17:26

  @W.G.Marcel de Bruin Het is een beta

 • Joske

  21 juni 2013 om 18:56

  Kan hem op de iPad 2 niet uploaden

 • Roland

  21 juni 2013 om 20:11

  @joske , je moet ‘m dan ook dównloaden hè?

 • Tom

  27 juni 2013 om 12:51

  Gebruikt de Yahoo weer-app al enkele weken. Echt een prachtige app.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!