4 december 2011

De status van iCloud bekijken

Wanneer er zich vreemde dingen voor doen op je Mac dan ga je er in veel gevallen direct vanuit dat er lokaal op je Mac iets aan de hand is. Doordat we steeds meer gebruik zijn gaan maken van online diensten, is het tegenwoordig ook goed mogelijk dat een dergelijke online dienst de oorzaak van de problemen is.

Honderdduizenden Mac OS X en iOS gebruikers maken ondertussen gebruik van iCloud en vanzelfsprekend kan ook daar wel eens iets fout gaan. Wanneer er zich problemen voordoen met e-mail, find my device, fotostream of één van de andere iCloud diensten dan is het verstandig om te controleren of er misschien een storing is.

Hierdoor voorkom je dat je veel tijd steekt in het zoeken naar een oplossing terwijl die op korte termijn vanzelf weer zal worden opgelost.

Je kunt de status van iCloud bekijken op de onderstaande Apple support pagina:

http://www.apple.com/support/icloud/systemstatus/Reacties


 • Roy

  4 december 2011 om 13:16

  Erg goede tip. Moet maat is gaan kijken.
  Al mijn notities waren opeens weg.
  En waar ze nu zijn mag Joost weten

 • Theo

  4 december 2011 om 18:02

  Wilde al apple-care gaan bellen, hoe je nu weet waar alles ergens in de Icloud staat weggeschreven. Op mijn MBP zie ik niks! Op mijn Iphone4 staat iets, maar hoe kom ik erbij? Idem voor mijn Ipad2!?
  Hopelijk krijg ik nu wel zicht in de CLOUD!

 • Robin

  4 december 2011 om 20:25

  Jammer dat het alleen niet altijd helemaal actueel is. Mijn Mail (iOS en OSX) werkt al een paar dagen niet, blijft aangeven dat het wachtwoord niet juist is.

 • Mk

  4 december 2011 om 21:04

  @robin:
  Heb ik ook gehad
  Start je mac een keer opnieuw op en het werkt weer!
  Erger is dat hij steeds mijn wachtwoord vergeet (alleen op het werk)

 • Roko

  5 december 2011 om 9:27

  There is no app for that?

 • Ernst Jan

  23 april 2013 om 17:49

  Hallo
  Ik heb een probleem.
  Gisteren de nieuwe iphone 5 gehaald. Man in de winkel activeerde Icloud.
  want is zo handig??

  Nu hebben we inmiddels 4 iphone die allemaal op zelfde account in mijn computer staan. Het probleem is dat bij 1 telefoon van mijn vrouw van deze alle contacten er uit zijn.

  Ik heb de icloud weer gedeactiveerd maar is nog niet terug.
  Hoe is dit terug te halen??

  Wie helpt mij van deze nare situatie af

 • Merel

  13 december 2013 om 16:38

  hallo, ik heb nu nog een ipad 1 maar ik heb ‘m zojuist verkocht en moet alles eraf halen maar waar kan ik alles terug vinden? ik heb het op icloud opgeslagen, maar ik snap er niks van. help me!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!