29 april 2013

De systeemstatus van de online Apple diensten controleren

icloud iconWanneer je veelvuldig gebruik maakt van iMessage is het je vast en zeker al eens overkomen dat deze dienst niet of erg traag werkt. Dit is vaak te wijten aan een storing bij Apple en er is helaas geen optie om het probleem op te lossen. Je zal namelijk moeten wachten totdat Apple engineers het probleem zelf heeft oplost.

Uiteraard is het moeilijk om te weten wanneer dit probleem verholpen is want Apple meldt dit niet automatisch aan hun gebruikers. Gelukkig is er een handige webpagina terug te vinden op apple.com waar je de systeemstatus van bijna alle Apple diensten kunt bekijken.

Deze webpagina kun je hier terugvinden. De pagina toont een overzicht van alle online diensten van Apple. Voorbeelden hiervan zijn Mail, iMessage, iCloud, App Store, Fotostream, iTunes Match enzovoorts.

systeemstatus apple

Wanneer er voor de dienst een groen blokje staat wil dit zeggen dat de dienst online is, goed functioneert en er geen verdere problemen zijn. Wanneer er voor een dienst een oranje driehoekje wordt weergegeven, wil dit zeggen dat er met deze dienst een probleem aan de hand is en deze waarschijnlijk offline is. Op deze manier kun je dus controleren of er zich een probleem voordoet of wanneer deze is opgelost.

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


  • Frank

    29 april 2013 om 10:53

    Kijk dat is nu eens handig….. gelijk bij de bookmarks gezet !

  • Mondo

    29 april 2013 om 18:08

    Eerlijk waar, nog nooit last van storingen gehad.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!