11 juni 2013

iOS 7De verschillen tussen iOS 6 en iOS 7

iOS 7 iconOp het appletips hoofdkwartier hebben we vannacht iOS 7 getest, onze eerste indruk is zeer positief. Apple heeft niet alleen de 'looks' strakker gemaakt, maar ook vele nieuwe en handige functies toegevoegd. Functies zoals Airdrop, Multitasking, Control Centrum, enzovoorts hebben vele gemist in iOS en zijn nu eindelijk beschikbaar.

Het toegangsscherm ziet er stukken 'strakker' uit en maakt het mogelijk om verschillend opties te activeren zonder hiervoor je iDevice te ontgrendelen. Daarnaast is de algemene look van iOS 7 clean, strak en handig. Met behulp van de onderstaande afbeeldingen hebben we een vergelijking gemaakt tussen iOS 6 en iOS 7, op deze manier krijgen iOS gebruikers die geen iOS 7 beta kunnen installeren een eerste vergelijking en indruk.

Toegangsscherm

ios7-toegangsscherm

Beginscherm

ios7-beginscherm

Berichtencentrum

Het berichtencentrum ziet er op het eerste zicht hetzelfde uit, toch heeft deze een kleine verandering doorgaan. Zo heb je extra tabbladen waarbij je meldingen van 'vandaag', 'alles' en 'gemist' kunt bekijken. Tevens krijg je nu ook berichten van Apps die automatisch worden geupdate op de achtergrond.

ios7-berichtencentrum

Control Centrum

Eenvoudig toegang tot verschillende opties is volledig nieuw in iOS 7. Via het Control Centrum kun je snel Wi-fi, Bluetooth, Niet storen, enzovoorts (de)activeren. Daarnaast heb je toegang tot een zaklamp functie, mediaknoppen en verschillende apps.

ios7-Control Centrum

Instellingen

ios7-instellingen

Weer

ios7-weer

Safari

De adresbalk is tevens ook het zoekveld zoals we dit kennen uit Mountain Lion. De gehele balk is een stuk dunner dan zijn voorganger en verdwijnt tijdens het scrollen op de webpagina. Door te adresbalk te activeren heb je onmiddellijk toegang tot je bladwijzerbalk.

ios7-safari

Foto overzicht

ios7-foto

Delen

Een foto delen met je vrienden was nog nooit zo eenvoudig, vanaf iOS 7 kun je gebruik maken van Airdrop om een bestand te delen met een andere iOS 7 gebruiker. Daarnaast ziet de gehele deel-functie er anders uit.

iOS7-delen

Folders

Iets wat Apple nog niet heeft vermeld is het feit dat de folders enorm verbeterd zijn. Zo is het mogelijk om meer dan 16 applicaties kan toevoegen en worden groter weergegeven dan voorheen, er wordt gebruik gemaakt van verschillende tabbladen in een folder.

ios7-folders

Naast de nieuwe functies hebben we er ook een app bijgekregen, zo heeft de iPhone nu een separate Facetime applicatie. Helaas moeten we afscheid nemen van de dictafoon app, deze is niet meer terug te vinden in de huidige iOS 7 beta. Als laatste kunnen we jullie meedelen dat het vanaf iOS 7 mogelijk is om de kiosk applicatie te plaatsen in een folder, iets waar veel iOS gebruikers zich aan irriteerde.

Meer tips over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • gregory

  11 juni 2013 om 13:15

  Eindelijk een een deftige manier om wifi etc. te bedienen. Waarom dit nog niet bij de eerste gen iphone inbegrepen was, is me nog steeds een raadsel! Jammer dat het nog even duurt voor het beschikbaar is. Wat ik me nog afvraag, kan je nu bij het delen van fotos in photos delen met whatsapp?

 • Yanus

  11 juni 2013 om 14:08

  Toen ik gister de keynote zat te kijken vond ik iOS veel te retro en veel te happy alla windows 7. Vanochtend de beta versie op mn iphone5 gezet. Ik moet zeggen, na 5 uur gebruik, bent ik al best gewent aan de nieuwe look en vindt ik het steeds mooier worden!

 • Magalie

  11 juni 2013 om 14:53

  @gregory je kan een image kopieren en het dan plakken in je whatsapp bericht.

  Ben wel blij met de update, maar vindt de vormgeving niet helemaal Apple standard, maar goed…het is nog steeds heel mooi!

 • dylan

  11 juni 2013 om 17:03

  ik vind dit echt een mooie verandering van apple ik had dit echt niet verwacht en we moeten gewoon wennen aan iets nieuws

 • W.G.Marcel de Bruin

  11 juni 2013 om 17:13

  Wat is dit voor ongein. Steve draait zich om in zn graf. Als er echte Apple fans zijn, die design en exclusieve looks een reden vonden om een Apple product te kopen, zullen ze nu zich 2x bedenken. Dit lijkt sprekend op de Samsung S4 look. Wie wil er nu op zn grootste concurrent lijken. Ik zal het zeker nooit installeren!

 • vince

  11 juni 2013 om 17:59

  En hoe zit het met de toegankelijkheid? Is die vanwege het nieuwe design nog net zo goed? Dit vraag ik omdat ik blind ben en daardoor gebruik moet maken van voice over.

 • Maurice Hooijmans

  11 juni 2013 om 18:44

  Ik zou heel erg graag iOS 7 beta 1 willen installeren maar:

  – Ik heb geen developers account
  – hoe update ik straks dan naar beta 2, en zo verder tot officiele ios 7
  – als het mislukt, wat dan?
  – gaan de icloud gegevens niet verloren?

  Ik zou hier graag antwoord op hebben.

 • quinten

  11 juni 2013 om 19:05

  Hallo @Maurice,

  Vraag het aan iemand die je kent om je toestel toe te voegen als developer-apparaat. Je moet juist jouw UDID geven aan hem/haar. En vragen achter het instalatie-bestand. Op internet zijn er diensten die dit ook aanbieden, maar of dit ook wel goede diensten zijn dat is de vraag, meestal vragen ze er geld voor.

  En ja, apple stuurt regelmatig nieuwe versies uit en die zal je waarschijnlijk via de iphone kunnen installeren, of opnieuw via itunes.

  Als het mislukt: er bestaat een manier om te downgraden http://www.iclarified.com/31004/how-to-downgrade-from-ios-7-beta-to-ios-6

  en iCloud gegevens gaan niet verloren, wel zullen alle apps opnieuw moeten geïnstalleerd worden.

  Deze beta heb ik nu zelf, en ik ben er positief over, juist mijn muziek app wil niet afspelen en draait heel de tijd door.

 • Michel

  11 juni 2013 om 19:29

  En iets waar ik niks over gelezen heb is dat vanuit de homescreen je niet maar naar de Finder kan (naar links swipen), niet dat ik dit zo vaak gebruikte maar met de nieuwe folders is het wel handig.

 • Maurice Hooijmans

  11 juni 2013 om 19:30

  Hallo @quinten,

  Dank u voor uw snelle antwoord.
  Nog een vraag, zou u dan voor mij mijn UDID willen registreren? Ik wil er best wel iets voor geven.
  Zo ja, please laat het weten op: mauricehooijmans@outlook.com

  Mvg Maurice

 • Mo

  11 juni 2013 om 20:25

  Er is geen eenheid van stijl, er zit wat van alles in. Dat lijkt me geen sterke zet.

 • Peter

  11 juni 2013 om 20:44

  Tka, wat zal ik er van zeggen….wel blij dat Kiosk eindelijk in een mapje kan en dat er meer appjes in een map kunnen. Verder icoontjes opgeleukt, niets over het (veel) sneller kunnen ” schieten” van een foto (4s), de weer app van Apple zit er al jaren naast…weeknummers in de kalender zou een echte toevoeging zijn. Het ” vernieuwen” begint af te vlakken op software gebied. Maar goed, dat zie ik ook bij de concurrenten gebeuren. Vraag me zo af wat de Apple heren moeten verzinnen om over, pak ‘m beet 5 jaar, de aandeelhouders nog tevreden te stellen…..het nieuwtje (vernieuwende) gaat er zo stil aan vanaf…..

 • Michel

  11 juni 2013 om 20:50

  De customcarrier via CarrierEditor werkt trouwens niet meer, tenminste niet bij mij.

 • Edwin

  11 juni 2013 om 20:51

  Ik krijg een google golf over me heen.

 • Edwin

  11 juni 2013 om 21:03

  Ik krijg een google wave over me heen.

 • Guy van der Kolk

  11 juni 2013 om 22:31

  Wat ik me afvroeg, en wat ik nergens kan terugvinden: kun je Airdrop nou ook gebruiken om bestanden van je Mac naar een iPhone te krijgen, mits ondersteund? Want dat zou een vettere mogelijkheid zijn dan bestanden tussen iOS apparaten uitwisselen.

 • Richard IJzermans

  11 juni 2013 om 22:53

  Guy: We hebben het hier getest maar Airdrop 10.8 werd niet herkend, alleen iOS naar iOS op dit moment.

 • Erik

  12 juni 2013 om 8:05

  Heel veel achtergronden lijken licht van kleur tot wit. In het donker zit je dan volgens mij in een lamp te kijken. Is dat vervelender dan bij ios6? of voldoende op te lossen met de helderheid? Of is er ook een avond thema net als bij maps? Of hebben de witte en zwarte iphone verschillen in ios7?

 • Richard

  12 juni 2013 om 12:06

  Ik zal deze versie zeker niet installeren tot er voldoende tweaks zijn om de oude look terug te krijgen.
  Apple die altijd een trend-setter is geweest heeft nu voor mij echt de plank mis geslagen met copy > paste qua grafisch design. Erg jammer en hoop niet dat dit hun nieuwe manier van design wordt voor de rest van de producten. Vind het helemaal niet erg om voor een goed en strak product meer te betalen maar dan moet het geen copy>paste product zijn!

 • jeroen

  12 juni 2013 om 19:59

  @maurice
  Ook zonder UDID kanje ios7 beta erop zetten. op youtube staat een filmpje waar het wordt voor gedaan… Eventueel terug naar ios6 ook geen probleem, wel van te voren een backup maken voor je naar ios7 gaat

 • Daniël

  13 juni 2013 om 1:19

  Sommige items vallen me mee en het weer is een absolute verbetering, maar die icoontjes van de Apps? Brrrr!

 • Marco

  13 juni 2013 om 10:00

  @Michel De Finder kan je vinden door aan de linker of rechterkant, naast je icoontjes, naar beneden te swipen.

 • Johan

  23 juni 2013 om 11:32

  ik las dat als je je mobiel weer terugzet van ios7 beta naar in mijn geval 6.1.4 alles kwijt bent. dwz je back-up kan niet terug worden gezet. iemand hier ervaringen mee?

 • San Marco

  26 juni 2013 om 10:02

  @Johan: Een reservekopie uit iOS7 kan idd niet worden overgezet naar iOS6. Zorg daarom voor een reservekopie met iOS6, VOORDAT je iOS7 installeert. Zo kun je altijd weer downgraden naar iOS6 en hierna de reservekopie terug zetten.

 • Remi

  13 september 2013 om 22:08

  Hallo, kan iemand mij vertellen wanneer IOS7 precies uit komt?

 • Shai82

  21 september 2013 om 10:31

  Hahahaha. Sorry maar ik lig echt in een deuk. De nieuwe lay-out lijkt net die van een speelgoed telefoontje van de Bart Smit ofzo! Total Fail in mijn ogen dit

 • Piryns

  22 september 2013 om 12:03

  Voor blinden en slechtzienden is het een ramp. En ik ben niet mals voor jullie want er zijn Apps die het niet meer doen zoals de radiozone van de vrt er eentje is. In plaats van een flitsend design waar mensen misselijk van worden (iculture) zou u er beter aan doen om de bestaande vingerbewegingen in ios 6 te behouden en in ios 7 eventueel vingerbewegingen toe te voegen met vier vingers voor voiceovergebruikers. Ik heb geen zin om nog es opnieuw alles te gaan heroverlopen en velen met mij. Er zijn klachten van de doelgroep visueel beperkte personen over onstabiliteit en problemen om zaken vlot te kunnen terugvinden. We moeten zelfs vanalles uitschakelen in het instellingenmenu. Wij willen gehoord worden en willen niet dat u eenrichtingsverkeer organiseert. U stuurt aan de lopende band ook updates van itunes waarbij windowsgebruikers die een scheruitleespakket zoals Jaws gebruiken problemen hebben met de toegankelijkheid. Dus voor mij is ios 7 gelijk aan vergeet-het-ding

 • wendy pekaar

  23 september 2013 om 13:42

  nou ik heb iOs7 op de ipad gezien van mn man.. en er andere mensen over gehoord.. ik geloof dat ik mijn iPad en iPhone maar niet ga updaten…. bah wat een achteruitgang!
  hoop dat apple dit als stunt heeft gedaan ofzo en dat er snel weer een fatsoenlijke update komt anders is mijn apple verslaving zo over denk ik.

 • jeroen

  24 september 2013 om 10:25

  Ipad kopen? ik hoef die rotzooi niet meer!!
  Ben blij dat mijn telefoon van samsung is,
  dat is tenminste een echte telefoon, die doet het wel.
  Ik hoop echt dat dit de doodsteek word voor dat klote apple.

 • Willem

  9 oktober 2013 om 7:21

  Het ziet er goedkoop uit, wat heb je aan “het beste scherm ter wereld” als de plaatjes die je erop laat zien geen diepte hebben?

  Mijn schoonouders die beiden een ipad hebben overwegen nu om toch over te stappen naar een android apparaat. Voor ouderen is dit ook niks.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!