11 juni 2013

iOS 7WWDC ’13: Nieuwe Apple producten en diensten

wwdc13-about-mainGisteren heeft Apple de nieuwe iOS 7 en OS X 10.9 Maverick voorgesteld op het WWDC, beide zijn vanaf dit najaar beschikbaar voor iedere Apple gebruiker. Naast de eerste introductie van iOS 7 en OS X 10.9 Mavericks heeft Apple ook een aantal nieuwe producten en software diensten aangekondigd.

Zo kun je vanaf vandaag al de nieuwe generatie MacBook Air aanschaffen en later dit jaar de compleet vernieuwde Mac Pro. Meer over deze producten kun je hier terugvinden.

Ook heeft Apple een nieuwe generatie Airport Extreme en Time Capsule voorgesteld. Deze zijn volledig vernieuwd, met oog voor design in het achterhoofd. De nieuwe Airports en Time Capsules zijn 75% smaller geworden hierdoor is deze slechts 15 cm hoog en 7,62 cm breed. Door het nieuwe design neemt deze minder plaats in en heeft hij ook een beter bereik. Dankzij de integratie van 802.11ac Wi-Fi wordt de Airport Extreme en Time Capsule tot 3 keer sneller dan zijn voorganger (max 1.3 Gbps). Beide apparaten zijn vanaf vandaag beschikbaar, de Airport Extreme kost €199, de Time Capsule €299 (2TB) en €399 (3TB).

airport

iWork in iCloud

Dankzij iCloud worden alle gegevens online bewaard en gesynchroniseerd met al je iOS en OS X apparaten. Apple gaat hier vanaf later dit jaar een nieuwe functie aan toevoegen. iWork kennen we allemaal van Pages, Keynote en Numbers en al deze applicaties komen nu naar iCloud. Via de webbrowser kun je nu eenvoudig via iCloud je documenten raadplegen en onmiddellijk bewerken zonder enige tussenkomst van de 'fysieke' applicaties.

Natuurlijk kun je op deze manier eenvoudig documenten bewerken, zelfs op een windows computer. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een webbrowser, dit kan de laatste versie van Safari, Internet Explorer of Chrome zijn.

iWork-icloud

iTunes Radio

Afgelopen maanden hebben we al vele geruchten over de online muziekdienst van Apple vernomen. Gisteren heeft Apple dan ook eindelijk iTunes Radio aangekondigd. Deze wordt voorlopig samen met iOS 7 gelanceerd. iTunes Radio is een online muziekdienst waarbij het mogelijk wordt om muziek te streamen naar je iDevice. Dit gaat op basis van 'radio stations' waarbij je verschillende muzieknummers uit een bepaald genre kan beluisteren.

itunes radio

Er zijn voorgeprogrammeerde stations, zoals ‘top trending on twitter’ of je kunt je persoonlijk samengestelde stations beluisteren. iTunes Radio is gratis voor iedere gebruiker en is voorzien van reclame boodschappen, iTunes Match gebruikers kunnen reclame vrij naar iTunes radio luisteren.

Meer tips over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jochen

  11 juni 2013 om 13:31

  Heeft iemand een idee of “iWork in iCloud” betalend zal worden? Want ik heb toch wel net Keynote aangeschaft zeker…

 • Buck

  11 juni 2013 om 20:56

  Gratis staat niet in het woordenboek van Apple, dus reken er maar niet op!

 • Mo

  12 juni 2013 om 12:41

  In de presentatie bleek het in de Cloud-Pages mogelijk te zijn om afbeeldingen in je Cloud-document in je browser te slepen. Dat is wel knap! Ik denk niet dat zoiets mogelijk is in andere online tekstverwerkers.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!