30 juni 2010

Documenten eenvoudig toevoegen aan iBooks

Wanneer je gebruik maakt van iBooks op je iPhone of iPad dan weet je waarschijnlijk dat sinds versie 1.1 ook PDF bestanden worden ondersteund. Je hebt weliswaar niet alle eBook functies tot je beschikking maar het is een ontzettend handige feature.

Je kunt PDF bestanden toevoegen aan iBooks door deze in iTunes te slepen en daarna te synchroniseren met je device. Het is echter ook mogelijk om te printen naar iBooks, wanneer je bijvoorbeeld een interessante website bezoekt dan kan je hier een PDF document van maken en daarna synchroniseren.

Dit werkt als volgt: Ga naar de programma's map en selecteer iTunes, gebruik de toets combinatie cmd⌘ + L om een alias aan te maken. Plaats de aangemaakte alias in de map: Thuismap (~) ▸ Bibliotheek ▸ PDF Services. Wanneer de map 'PDF Services' nog niet bestaat dan moet je deze handmatig aanmaken. Eventueel kan je ook de tekst 'alias' verwijderen uit de alias naam verwijderen

Vanaf nu kan je een document of webpagina direct printen naar iTunes. Open het printer dialoogvenster (cmd⌘ + P) en selecteer linksonder in de hoek bij PDF voor de optie 'iTunes'.

Door middel van de knop 'Druk af' wordt van het document een PDF bestand gemaakt en deze wordt automatisch aan de boekensectie van iTunes toegevoegd. Het enige wat er nu nog dient te gebeuren is synchroniseren.

Update: Door middel van de van de optie 'Wijzig Menu' onder de PDF knop is het ook mogelijk om iTunes aan de lijst toe te voegen.

Dit is een verschrikkelijk handige en snelle optie die ook nog eens vanuit iedere applicatie werkt!Reacties


 • Erwin

  30 juni 2010 om 11:26

  Heerlijke tip, bedankt

 • Lucca

  30 juni 2010 om 12:49

  Bedankt voor de tip en de prima uitleg! Dit maakt iBooks voor mij meteen een top app. Printen naar iTunes gaat razendsnel trouwens.

 • studentje89

  30 juni 2010 om 15:04

  Handige tip!
  Misschien handig om nog even te zeggen dat je de map PDF Services misschien zelf nog moet maken. Mijn MacBook kende die map nog niet, maar na hem zelf te hebben aangemaakt in m’n library kon ik iTunes gewoon selecteren bij de pdf opties.

 • Jeroen Clemens

  30 juni 2010 om 16:50

  De toets combinatie cmd⌘ + L doet bij mij niets, of ik weet niet waar die alias daarna terecht komt. Ik denk het eerste, want ik zie niets gebeuren.

 • Jurgen

  30 juni 2010 om 17:18

  @Jeroen: Je kan ook iTunes selecteren en dan met Control + Klik de optie “Maak alias aan” kiezen. De alias wordt altijd op dezelfde locatie aangemaakt.

 • Jeroen Clemens

  30 juni 2010 om 17:31

  het is inmiddels gelukt. Ik ga uitproberen of lezen van PDF op iPhone een genoegen is

 • Kerstman

  30 juni 2010 om 18:50

  Top Tip.
  Alweer een schot in de roos !!

 • EOvermeer

  30 juni 2010 om 19:34

  Selekteer papierformaat Letter ipv A4 en je PDF’s zien er fullscreen beter uit zonder randen aan beide kanten.

 • Jurgen

  1 juli 2010 om 1:23

  Goede tip! nice!

 • Jesper

  1 juli 2010 om 1:35

  Geweldige tip!

 • c. prins

  1 juli 2010 om 19:37

  Werkt perfect icm mien iPad
  Thanks,

Een reactie toevoegen: