16 maart 2015

Spam berichten blokkeren in Facebook (messenger)

Facebook icoon (logo)

Facebook kent ontzettend veel gebruikers en die kunnen je onbedoeld gaan lastig vallen. Niet alleen kan je e-mail inbox overlopen van de spam, maar ook je Facebook account. Via de berichten functies en de Messenger applicatie kun je berichten ontvangen die je liever niet wilt ontvangen.

Dit kunnen berichten zijn van mensen die je niet kent, pagina’s die je (niet meer) leuk vindt, enzovoorts. Door de privacyinstellingen aan te passen kun je er voor zorgen dat je alleen berichten ontvangt van je vrienden.

In iOS, open de Facebook applicatie en klik op de meer-knop (drie horizontale strepen) en navigeer naar 'Privacysnelkoppelingen'. Tap (tik) op 'Wie kan contact met me opnemen', je hebt hier de keuze tussen 'Basisfiltering' en 'Strikte filtering'. Kies voor 'Strikte filtering' om enkel berichten te ontvangen van voornamelijk je vrienden.

facebookspam

Toch benieuwd welke berichten je misloopt? Ga dan naar de website van Facebook op je Mac en klik op 'berichten', klik naast 'Postvak IN' op 'Overige' om deze berichten te bekijken. Ook via de Facebook website kun je de filtering aanpassen. Klik in de knoppenbalk van Facebook op het hangslotje en kies voor 'Privacysnelkoppelingen', kies hier voor 'Strikte filtering' bij 'Wie kan contact met me opnemen'.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


  • Klaas Ronner

    16 maart 2015 om 17:34

    Dankje Wesley, erg nuttig !

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!