9 september 2014

WATCHHet is officieel! De slimme Apple Watch (te koop vanaf begin 2015)

apple watch iconWe hebben er twee jaar op moeten wachten, maar dan is het eindelijk zover. Apple heeft vandaag de Apple Watch officieel gepresenteerd! Deze nieuwste gadget moet het verlengstuk worden van je iPhone en het hart van de nieuwe Gezondheid applicatie in iOS 8.

De Apple Watch tilt het slim horloge naar een hoger level. Apple heeft de concurrentie wel degelijk een 'poepie' laten ruiken want de Apple Watch bevat sensoren en geniale opties die verschillende metingen kunnen doen, kortom het is een volwaardig compleet apparaat.

Hoe ziet de Apple Watch eruit?

Op onderstaande foto kun je de Apple Watch bewonderen. Apple heeft 6 verschillende bandjes ontworpen voor deze prachtige gadget die je eenvoudig kunt aanpassen naar eigen smaak. De Apple Watch is te koop in twee verschillende groottes en 3 verschillende edities. Er is een standaard uitvoering, maar ook een Sport en Edition (18 karaats goud). Het scherm van de Apple Watch is krasbestendig dankzij het nieuwe sterke saffierglas. Opladen van dit gadget gaat eenvoudig en draadloos via een speciaal (MagSafe) inductie-systeem.

apple watch

De Apple Watch beschikt over een 'digitale kroon' zoals we die kennen van een standaard horloge, waarmee de tijd kan worden aangepast. Met behulp van deze knop kun je inzoomen op kaarten, scrollen door lijsten en met één druk erop terugkeren naar het beginscherm.

Sensoren en gezondheid

Zoals al eerder aangegeven is de Apple Watch het hart van de Gezondheid applicatie die standaard in iOS 8 wordt meegeleverd op je iPhone. Met behulp van verschillende sensoren in de Apple Watch en iPhone worden gegevens verzameld en doorgestuurd naar de Gezondheid applicatie in iOS 8. Met behulp van de geïntegreerde hartslagmeter (via LED-indicatie) kan je hartslag gemeten worden.

apple watch hartslag

Uiteraard gaat de Apple Watch vooral samenwerken met de gezondheid applicatie in iOS 8 op je iPhone, maar ook via twee speciale fitness en workout-applicaties voor de Apple Watch. Hier kun je doelen instellen en monitoren tijdens je activiteit. Het slimme horloge zal je eigen 'Personal Trainer' worden want hij kan je laten weten wanneer het tijd is om meer te bewegen (indien je dit wenst).

Alleen maar gezondheid?

De Apple Watch is niet alleen maar bedoeld voor gezondheid, naast al deze functies beschikt het ook over een handig communicatie systeem met je iPhone. Zo kun je op het scherm verschillende meldingen zien die ook aanwezig zijn in je berichtencentrum. Handig om snel te zien wie je een bericht of e-mail stuurt en deze te beantwoorden. Een telefoongesprek kun je via de Apple Watch negeren om een gesprek te voeren dien je wel je iPhone bij de hand te nemen.

apple watch 4

Het is heel simpel om alle meldingen van je iPhone te bekijken op de Apple Watch, daarnaast heb je ook de mogelijkheid om het weer, navigatie, mail, kalender, berichten, enzovoorts te bekijken en de duizenden app ontwikkelaars die hun apps compatibel kunnen maken met de Apple Watch.

Antwoorden op een bericht? Het kan vanaf de Apple Watch met enkele standaard antwoorden, dicteren via Siri of via de nieuwe emojicons waarbij je zelf de expressie van de emoji kunt aanpassen voor extra persoonlijkheid. Daarnaast sprak Apple ook over Digital Touch. Deze functie is ontzetten leuke toevoegen tussen vrienden, je kan boodschappen tekenen en doorsturen naar de contacten of trilsignalen doorsturen via de geïntegreerde TapTic.

apple watch 1

De Apple Watch dient ook als media center, zo kun je eenvoudig via de Apple Watch een muzieknummer pauzeren, overslaan, volume aanpassen, enzovoorts. Uiteraard dient de muziek aanwezig zijn op je iPhone, iTunes of op je Apple Watch die je dan via Airplay kunt afspelen op je Apple TV of luidsprekers.

Comptabiliteit
De Apple Watch kan alleen gebruikt worden in combinatie met een iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 en iPhone 6 plus.

apple watch 3

Wanneer beschikbaar en prijs?
Het belangrijkste is uiteraard de prijs en wanneer we voor de winkel kunnen gaan liggen om dit fel begeerde gadget aan te schaffen. De Apple Watch komt begin 2015 in de winkel en zal een prijs krijgen vanaf $349.

Klik hier voor meer info en foto's over de Apple Watch!Reacties


 • Karen

  9 september 2014 om 21:31

  Ik sta gelijk in de ‘hebben’ stand!
  Heb met open mond zitten kijken naar de presentatie.
  Ziet er heel gaaf uit. Heel nieuwsgierig naar de eerste reviews, maar nog meer benieuwd naar hoe de iWatch mij gaat bevallen!
  Dus zoeken jullie nog een tester …. :-)

 • ojevaar

  9 september 2014 om 21:35

  Die is binnenkort van mij, erg mooi en functioneel. Daar wil ik graag mee hardlopen. Goed gedaan Apple ☺️

 • yourt

  9 september 2014 om 21:51

  Ok,
  Strava en anderen: app-time! iPad of iPhone icm dit en Garmin kan eend eel van zijn omzet vergeten. Duur? Tja… beetje Garmin kost ook snel 300 EUR of meer, en dan heb je nog altijd extra sensoren nodig voor je tweede fiets plus kaarten en updates… en een gsm ook nog, Nope… ik zie het zitten, alleen de praktische ontwikkelingen even afwachten.

 • michael

  9 september 2014 om 22:34

  Geweldig!!!Ook deze jongen stand in de “hebben”stand.Hiermee zetten ze de concurrentie op een GROTE achterstand.

 • Neicul

  9 september 2014 om 23:21

  Slim dat ze 2 maten uitbrengen! Mooie techniek en compatability (mac dan ;-) ) maar qua design……hoop dat hij niet op de Nano gaat lijken betreft de verhoudingen. Maar ik ga het wel serieus overwegen, mooie interface !
  en keuze genoeg.

 • Carsten

  9 september 2014 om 23:54

  Erg hoge prijs weer! Jammer! Maar wel mooi!

 • Arnold

  10 september 2014 om 7:48

  Komt deze Apple watch ook naar Nederland?.. Nog niet te zien/vinden op de nederlandse site van Apple

 • Ernst

  10 september 2014 om 10:12

  Ik sta absoluut in de stand hebben. Evenals de Iphone 6 Plus die vanaf nu op mijn verlanglijstje staat. Maar ik vraag mij nog wel eea af. Wat is de toegevoegde waarde van sleep in Healh, kan de AppleWatch dat ook bijhouden of heb je dan third-party accessoires nodig?

 • Wesley Fabry

  10 september 2014 om 10:22

  @ernst de ‘slaapanalyse’ is niets meer dan het invoeren wanneer je gaat slapen en opstaat. Misschien dat een appje op de watch het je eenvoudig laat invoeren met 1 tap op het scherm. Andere applicaties kunnen ook gebruikmaken van de gezondheid app, dus die zullen ook wel erop kunnen inspelen.

 • RvM

  10 september 2014 om 13:36

  ik begrijp de ophef over het saffierglas niet zo, elke horloge van een beetje behoorlijke kwaliteit heeft dat al jaar en dag, niets bijzonders dus voor een horloge; voor de iphone ligt dat even anders omdat saffierglas in dat formaat tot nu toe niet of zelden werd gefabriceerd

 • Karen

  10 september 2014 om 20:51

  Zou de slaapanalyse niet net zoiets zijn als Sleep Cycle? Die houdt bij hoeveel je beweegt tijdens je slaap en daardoor kan hij bepalen hoe diep je slaapt. Sleep Cycle (zet je zelf s avonds aan de volgende ochtend weer uit) bepaalt vervolgens wat de kwaliteit van je slaap was (de eerste week ‘kalibreert’ de app je slaappatroon en gebruikt dat volgens mij als vergelijk voor latere cijfers).
  De Apple Watch zou daar in elk geval nog je hartslag aan toe kunnen voegen.
  Ik vind het in elk geval interessant om te zien hoe rustig/onrustig ik geslapen heb en hoe diep. Net als dat ik benieuwd ben naar het activiteiten meten overdag. Heb overwogen om de Garmin Vivofit aan te schaffen, maar die heeft geen GPS koppeling en als je bijv aan het fietsen bent, dan is de Garmin niet erg nauwkeurig.

 • Shandro

  11 september 2014 om 21:01

  Wat wordt met onderstaande bedoeld?:
  Comptabiliteit
  De Apple Watch kan alleen gebruikt worden in combinatie met een iPhone 5, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 6 en iPhone 6 plus.

 • Pieter

  12 september 2014 om 18:14

  @Shandro: Voor Internet-functionaliteit is de Apple Watch afhankelijk van je iPhone (“tethering”). Zonder een iPhone 5 (of nieuwer) kun je een stuk minder met de Apple Watch.

 • Miriam

  13 september 2014 om 12:21

  Erg jammer voorIphone 4 en 4s bezitters!Mooi product maar dus niet te combineren met ouder model iphone

 • Shandro

  15 september 2014 om 18:01

  @ Pieter,

  OK, bedankt voor de uitleg!
  TOP.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!