9 september 2014

NieuwsApple kondigt iPhone 6 en 6 plus aan!

Niet geheel onverwacht heeft Apple vanavond de nieuwe iPhone voorgesteld. De afgelopen maanden hebben we al veel geruchten, afbeeldingen en prototypes voorbij zijn komen, vanaf nu is het officieel bevestigd door Apple.

De nieuwe iPhone heeft de naam iPhone 6 (plus) gekregen. Helemaal verrast zijn we natuurlijk niet, de iPhone heeft zoals verwacht een verbeterde processor, vernieuwd design en een groter scherm. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste vernieuwingen.

iphone6plus

Vernieuwd design met een groter scherm

Het was al snel duidelijk dat de nieuwe iPhone een groter scherm gaat krijgen. Wie een iPhone 6 wil kopen heeft de keuze tussen een 4,7 inch model of een grotere variant met 5,5 inch scherm (iPhone 6 plus). Bij de nieuwe afmeting hoort ook een nieuwe resolutie van voor de 4,7 inch 1334 x 740, voor de 5,5 inch 1920 x 1080 pixels en een prachtig retinascherm.

Een groter scherm betekend automatisch een grotere (maar gelukkig ook een dunnere) iPhone, het scherm van het 4,7 inch model heeft de volgende afmetingen; 138 x 67 x 6,9 mm. De iPhone met 5,5 inch scherm; 158 x 78 x 7,1 mm (ter vergelijking met de iPhone 5s; 123,8 x 58,6 x 7,6 mm). De iPhone 6 plus beschikt over een scherm dat 185% meer pixels heeft dan de huidige iPhone, daarnaast kun je hem perfect in liggendeweergave gebruiken (net zoals een iPad). De behuizing van de iPhone 6 is uit één stuk gemaakt van LiquidMetal, dankzij de speciale inkepingen blijft een goed netwerk ontvangt gewaarborgd. De standaard iPhone kleuren zilver, spacegrijs en goud zijn behouden.

iphone6plusliggend

Sneller dan ooit

De nieuwe iPhone is opmerkelijk sneller geworden dan zijn voorgangers, maar liefst 20% keer sneller. Dit komt door de nieuwe 64-bit (2e generatie) A8 processor, die tevens energiezuiniger (50%) is dan zijn voorgangers. De A8-chip zal voor zorgen dat de batterijduur van de iPhone wordt vergroot en dat betere performance en graphics kunnen worden neergezet. De Motion coprocessor (M8) is ook verbeterd zodat die nog nauwkeuriger alle data van de accelerometer, kompas en gyroscoop verwerk, daarnaast is ie voorzien van een hoogtemeter die met behulp van een barometer de hoogte kan bepalen. Bovendien kan deze alle gegevens (indien gewenst) voortdurend registreren zonder dat dit ten koste gaat van de batterijduur.

Verbeterde en nieuwe Hardware

Vorig jaar plaatste Apple een nieuwe camera in de iPhone 5s die ze bovendien zelf hadden ontworpen. Ook in de iPhone 6 is de camera opnieuw vernieuwd, deze bestaat uit 5 lenzen en nog steeds een resolutie van 8 megapixels met f/2.2-diafragma. De camera is voorzien van een dual-ledflitser aan de achterkant die beschikt over meerdere kleuren licht voor het maken van ‘warmere’ foto’s. De camera beschikt tevens ook over een digitale beeldstabilisator voor nog betere en scherpe foto’s.

iphone6camera

Op gebied van connectiviteit zal de iPhone 6 voorzien worden van Wi-Fi 802.11ac, deze technologie wordt ook al door de nieuwe Macs en AirPort-producten ondersteunt. Verder krijgt de nieuwe iPhone ondersteuning van de nieuwste generatie LTE voor mobiele data, deze kan een maximale datatransfer snelheid van 150 mbit behalen en maakt Voice over LTE mogelijk.

Alle eerdere pogingen om de consumenten te laten betalen via hun mobiel is mislukt, Apple zegt de oplossing te hebben in de vorm van Apple Pay (geïntegreerd in PassBook). De iPhone 6 beschikt over een speciale NFC-chip de dit mogelijk maakt. Apple kan bovendien niet zien hoeveel jij betaalt voor een product via deze dienst en het is mogelijk dit te blokkeren via 'Find my iPhone'. Helaas start Apple deze geweldige dienst momenteel alleen nog in de VS, andere landen volgen later (wanneer is onbekend).

apple pay

Wanneer te koop?

De iPhone 6 is samen met speciaal ontworpen cases te koop vanaf 19 september in USA, China, Canada, UK, Duitsland, Frankrijk, Australië, Hong Kong, Japan en Singapore. Vanaf 26 september kan de iPhone 6 (plus) bestelt worden in Nederland en België. De iPhone 6 komt in twee verschillende groottes namelijk een 4,7- en 5,5 inch en in is er keuze tussen zilver, goud en spacegrijs. Voor de opslag kun je kiezen tussen 16, 64 en 128 GB.

iPhone 6 4,7inch 16GB = €699
iPhone 6 4,7inch 64GB = €799
iPhone 6 4,7inch 128GB = €899
iPhone 6 plus 5,5inch 16GB = €799
iPhone 6 plus 5,5inch 64GB = €899
iPhone 6 plus 5,5inch 128GB = €999

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer de iPhone 6 (plus) in Nederland beschikbaar komt? Meld je dan aan voor de Hi.nl iPhone 6 nieuwsbrief!Reacties


 • Neicul

  9 september 2014 om 23:17

  Qua specs en scherm OK! Maar qua design…….had ik meer verwacht van Apple…..Jammer

 • Raymond

  10 september 2014 om 9:39

  Wat ik niet begrijp is dat iedereen weer over het design klaagt. Wat moet je anno 2014 nog bedenken? Er zijn honderden verschillende ontwerpen in de markt. Het is zo moeilijk om nog met een onderscheidend design te komen. Er zijn topontwerpers mee bezig.

 • selzen

  10 september 2014 om 9:40

  Onbegrijpelijk, toestellen duurder maken, en entry modellen uitvoeren met 16GB

 • Koen

  10 september 2014 om 9:54

  Wat een prijsverschil met de US – store ! Of heeft dat te maken met de provider die er aan gekoppeld wordt ?

 • Wesley Fabry

  10 september 2014 om 10:06

  De iPhone 6 is even duur als de iPhone 5s was.. (Los van de media markt prijzen nu)

 • Niels

  16 september 2014 om 16:49

  Ga binnenkort naar amerika. Werkt een iphone 6 hier in Nl?

 • Wesley Fabry

  16 september 2014 om 17:15

  @Niels, het is mogelijk, maar wij raden het af. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je een Simlock vrije variant hebt. In Amerika worden de iPhones verkocht samen met een provider. De iPhones werken dan alleen met deze provider. Daarnaast moet je ook Europees model hebben die ook onze GSM- en CDMA-netwerken aan kan. Het Europees model ondersteunt eigenlijk heel de wereld, terwijl je in USA en Canada moet kiezen. Ze zijn wel bruikbaar, maar ondersteunen sommige frequentiebanden niet. Daarnaast moet je rekening houden met de lokale TAX (komt nog bij de prijs), dat je een andere stroomadapter hebt en je eventueel invoerskosten moet betalen (meld je de iPhone niet aan en ze betrappen je, riskeer je een boete)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!