19 oktober 2016

iOS 10iOS 10: HomeKit apparaten bewerken en toevoegen aan de Woning app

Woning iOS 10 logo HomeKit

Vanaf iOS 10 kun je al jouw HomeKit apparaten en accessoires koppelen aan de standaard Woning app. Als je deze nog moet activeren en instellen kun je het beste deze tip bekijken.

Gelukkig kun je ook achteraf je HomeKit apparaten bewerken, toevoegen of verplaatsen. Het toevoegen van een nieuw apparaat is erg eenvoudig. Zorg dat het accessoire voorzien is van stroom en open de kamer waaraan je het apparaat wilt toevoegen. Tik vervolgens op de plus-knop en kies voor 'Voeg accessoire toe'.

iOS zal nu zoeken naar HomeKit apparaten, als deze niet gevonden kan worden dan moet je de app van het apparaat zelf raadplegen om deze te koppelen aan HomeKit. De procedure voor Philips Hue lampen vind je hier terug.

HomeKit apparaten bewerken of verplaatsen

Bij het koppelen van een accessoire had je al de mogelijkheid om deze te koppelen aan een kamer. Wil je deze toch verplaatsen naar een andere kamer dan moet je het accessoire openen in de huidige kamer. Leg nu je vinger op het accessoire of gebruik 3D Touch om de instellingen te openen. Kies voor de optie 'Details'. Kies voor de optie 'Locatie' om het accessoire te koppelen aan een andere kamer. Let wel, elk apparaat kan maar aan één locatie worden toegewezen.

Homekit accessoires bewerken en toevoegen aan Woning in iOS 10

Daarnaast kun je de naam van een apparaat aanpassen en een ander symbool kiezen (voor de naam). Verder vind je via dit overzicht meer over het apparaat terug zoals de fabrikant, model, serienummer en aan wel schakelaccessoire dit gekoppeld zit. Een schakelaccessoire is de groep geleverd door de fabrikant, in geval van Hue lampen is dit noodzakelijk, verwijder dit daarom ook niet.

Lees ook: iPad of Apple TV instellen als HomeKit hub voor WoningReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: