Menu

13 juni 2015

iCloud-fotodelen: Hoe een gedeeld album verwijderen?

foto iOS app

Uiteraard is het mogelijk om een gedeeld album via iCloud-fotodelen te verwijderen. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je iCloud-fotodelen kunt activeren en gebruiken, deze informatie vind je hier terug.

Een gedeeld album blijft ‘voor eeuwig’ bestaan, tenzij jij hem handmatig verwijdert. Dit kun je doen via iOS en OS X met behulp van de Foto’s applicatie. Hoe lees je in onderstaande procedures.

Gedeeld album verwijderen in iOS

• Open het ‘Gedeeld’ tabblad in de foto’s applicatie
• Tap (tik) eventueel op ‘Delen’
• Open het album waarvan je de meldingen wilt uitschakelen
• Selecteer op het tabblad ‘Personen’
• Tap op ‘Verwijder gedeeld album’ om het album te verwijderen

instellingen gedeeld album (icloud) ios

Gedeeld album verwijderen in OS X

Open de Foto’s voor OS X applicatie en klik (tweemaal) op het tabblad ‘Gedeeld’. Open het album dat je wilt verwijden en klik in de knoppenbalk op het mannetje (zie foto). Klik hier op ‘Verwijder gedeeld album’ om het album definitief te verwijderen. Het delen wordt gestopt, abonnees kunnen het album dan niet meer bekijken.

iCloud-fotodelen wijzigen en verwijderen

Lees ook: Hoe iCloud-fotodelen activeren en gebruiken?




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Arie 14 juni 2015 om 14:20

    Wanneer komt in foto bij het onderdeel DELEN in het pop-up scherm de mogelijkheid OUTLOOK te voorschijn?
    Het is jammer dat dit zo lang duurt………….
    In safari is datGEMIS bij delen (envelopje) ook!
    Of doe ik iets verkeerd?
    Wie kan mij info geven?
    met vriendelijke groet

  • frits 6 juli 2015 om 13:14

    Hoe kun je de map activiteiten leegmaken in iCloud fotodelen?

Een reactie toevoegen: