30 januari 2015

iFunHet geluid van alle iPhones op een rij

geluid OS X apple

Dat een iPhone een zeer goede speaker heeft, is al langer bekend. Maar is er sinds de lancering van de eerste iPhone verbetering geweest qua geluidsvolume? iClarified teste dit en het resultaat is toch om even bij stil te staan en er aandacht aan te schenken.

In het onderstaande video word er gewerkt met telkens het zelfde geluidsfragment (niet het achtergrond muziekje) en met dezelfde Decibelmeter. Is de iPhone 6 echt de beste uit de reeks?

Wat leren we hier uit? Het volume ligt tussen de 93 en 105 decibel en is het dus een verschil van ongeveer 12 dB. Wat betekent dit? Even uitleggen voor mensen die niet thuis zijn bij de decibel, een korte uitleg. Bij een verhoging van telkens 3 dB staat dit gelijk aan een verdubbeling van het geluidsvolume. Enkele voorbeelden. Bij 45 dB heb je het volume van een rustig gesprek, een stofzuiger is rond de 70 dB, grasmaaier ter hoogte van de gebruiker zijn oren is 90 dB en een straaljager is 180 dB. Maar moet je nu na het lezen van deze getallen schrik hebben? Neen, langdurige gehoorschade treed pas op als je een lange tijd word bloodgesteld aan geluid.

De Europese unie heeft daarom een wet ingestemd die muziekspelers een begrenzing oplegt qua volume. Hoe je deze begrenzing aanzet en uitzet kan je terugvinden via dit artikel dat al eerder is verschenen.

Wistjedatje: Bij ieder nieuwe iDevice of Mac die voor de eerste keer word opgestart staat het volume altijd op 70%.

Wil je het originele filmpje zien, zonder achtergrond muziek? Dat kan op hun videokanaal. Wil je nagaan hoeveel percent kans je ongeveer maakt op gehoorschade? Doe de test via "Help ze niet naar de tuut". Of je kan de app downloaden die vertelt hoeveel kans je maakt op gehoorschade op dat moment.

Help ze niet naar de tuut
Help ze niet naar de tuutCategorie: Medical, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Bagaar BVBA
iPad & iPhone  4+  3 MB DOWNLOAD GRATIS

Reacties


Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!