21 juni 2017

iFunConceptvideo toont iPhone met transparant scherm

concept iphone edition iphone 8

Als we alle analisten en geruchten mogen geloven gaan we een bijzondere iPhone later dit jaar zien. Ter ere van de 10e verjaardag zou er naast de iPhone 7s een speciale uitvoering komen. Deze gaat naar verluidt de iPhone Edition heten, maar staat nu vooral bekend om de naam 'iPhone 8'.

Eerder schreven we al dat de iPhone 8 (edition) een 5,8-inch 'scherm' waarvan daadwerkelijk 5,1-inch scherm is. De overige schermruimte wordt gevuld met een speciale functiebalk die onderaan het scherm terug te vinden is. Hierin zit een virtuele thuisknop en Touch ID verwerkt en geeft toegang tot veelgebruikte apps en functies. Meer informatie over deze geruchten lees je hier terug.

Transparante iPhone 8

Video toont iPhone met transparant scherm

In onderstaande conceptvideo van Georgy Pashkov is een iPhone te zien met een 'transparant' scherm. Echt transparant is het scherm natuurlijk niet. In samenwerking met de camera aan de achterkant en een optische sensoren worden de beelden op het scherm wazig weergegeven. De iPhone registreert de omgeving en toont deze subtiel als achtergrond op het scherm.

Het idee is leuk, maar helaas onrealistisch. Het is wel een optie die verwezenlijkt kan worden, maar de batterijduur zou dit niet ten goede komen.

Bekijk ook: Dit najaar mogelijk 3 nieuwe iPhones waaronder de iPhone Edition


Reacties


  • Nick Seamore

    21 juni 2017 om 16:27

    Ik vind deze wel erg mooi!

  • App69

    21 juni 2017 om 21:23

    Transparant? Dan kloppen die antenne lijnen toch niet die je ziet op de achterkant. Die zou je toch ook vooraan moeten zien?

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!