15 juni 2017

iFunApple-leverancier lekt enkele feiten over de iPhone 7s

iPhone 8 concept randloos

Tijdens een aandeelhoudersvergadering heeft Apple-leverancier Wistron bevestigd dat de volgende generatie iPhones waterbestendig zijn en draadloos kunnen opladen. Daarmee wordt vooral de iPhone 7s bedoeld, maar uiteraard zal ook de speciale uitvoering dit najaar deze functies bevatten.

Dit najaar kunnen we naar verluidt drie iPhones verwachten, de iPhone 7s, iPhone 7s Plus en een speciale iPhone die momenteel de iPhone 8 of iPhone Edition wordt genoemd. De feiten die de leverancier nu heeft gelekt gaan over de iPhone 7s.

iPhone 7s: Waterbestendig en draadloos opladen

Deze nieuwe feiten zijn bekend geworden nadat Robert Hwang, de ceo van Wistron, tijdens het gesprek wist te melden dat de iPhone op dit moment anders getest worden en in elkaar worden gezet. Dit was vooral te danken aan de waterdichtheid en het draadloos opladen van de toestellen, wist hij te melden.

iPhone 7s water

De huidige iPhone 7 (Plus) is spatwaterbestendig met een IP-waardering van 67. Dit houdt in dat ze beperkt water- en stofbestendig zijn en dat door gebruik en slijtage de bestendigheid kan afnemen. Een nieuwe iPhone 7 kan max 30 minuten onder water, maar dit kan doorheen de jaren afnemen. De volgende generatie zou een bestendigheid hebben van IP68, dit houdt in dat de iPhone zo goed als waterdicht is. Hierdoor kan deze langer en dieper onderwater gehouden worden, de voorwaarden zal Apple bij de lancering bekend maken.

Ondertussen zijn er ook verschillende iPhone 7 hoesjes beschikbaar die waterproof zijn. Deze hoesjes sluiten je iPhone geheel waterdicht af waardoor er geen waterschade kan ontstaan mocht je iPhone onverhoopt in water belanden.

Het draadloos opladen is een wens van veel iPhone gebruikers, Apple zo dit najaar (eindelijk) deze functionaliteit gaan inbouwen. Eind vorig jaar wist Foxconn al te melden dat zij bezig zijn met draadloze opladers voor de iPhone die in 2017 zou gelanceerd worden. Hoe het draadloos opladen er precies gaat uitkomen te zien weet momenteel nog niemand. Maar het traditioneel je-iPhone-op-een-dock-leggen zou Apple niet zien zitten.

Lees ook: iOS 11 op een iPhone 8 in beeld gebracht

Bron


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: