14 juni 2017

iOS 11iOS 11 op een iPhone 8 in beeld gebracht

iPhone 8 concept met iOS 11

Vorige week heeft Apple tijdens de keynote vier vernieuwde besturingssystemen aangekondigd, waaronder iOS 11. Op dit moment is de software in beta en kan dit najaar iedereen deze gratis downloaden. De nieuwe generatie iPhone zal het eerste toestel worden dat op voorhand iOS 11 heeft geïnstalleerd.

Maar hoe gaat iOS 11 er op een iPhone 8 komen uit te zien? Als we de geruchten mogen geloven wordt het scherm van de iPhone 8 groter en de behuizing rondom het scherm zal nagenoeg verdwijnen. Dit geeft iOS meer ruimte, iets wat stiekem al terug te zien is in de huidige versie van iOS 11. iDropNews heeft een prachtig concept gemaakt van iOS 11 op een iPhone 8. Het concept laat een iPhone zien die min of meer aan de geruchten voldoet.

iOS 11 op een iPhone 8 in beeld gebracht

iOS 11 op een iPhone 8 concept

De conceptafbeeldingen geven iOS 11 op een iPhone 8 weer, echter is dit nu een exacte kopie van hoe iOS 11 er op een iPhone 7 Plus uit ziet. Aannemelijk is dat Apple de extra ruimte gaat benutten met een extra functie. Zo is er sprake van een speciale functiebalk die onderaan het scherm moet komen, deze is te vergelijken met de Touch Bar in de nieuwste MacBook Pro. Deze functiebalk is momenteel niet te zien op de conceptfoto's.

iOS 11 op iPhone 8 concept

Of de iPhone 8 er echt zo uit komt te zien is nog maar de vraag, de geruchten spreken elkaar immers tegen. Of het scherm daadwerkelijk op deze manier zal worden geïntegreerd is twijfelachtig, met name de speaker en FaceTime camera. Waarschijnlijk wordt dit een dunne rand bovenin de iPhone zonder 'inham' in het scherm. Echter zijn er ook al onderdelen uitgelekt die dit scherm tonen (klik hier).

iPhone 8 vergeleken met iPhone 7

Op dit moment circuleren er veel testmodellen van de iPhone 8 rond, zo was er een tijd sprake van Touch ID op de achterkant van het toestel. Echter zou Apple volgens de laatste gegevens erin geslaagd zijn de vingerafdrukscanner te integreren in het scherm. Meer conceptfoto's van iOS 11 op een iPhone 8 kun je hier bekijken.

Lees ook: Is dit de nieuwe iPhone 8? Dummy gelekt.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: