30 juni 2016

iFuniPhone 7 krijgt Force Touch thuisknop, te bestellen vanaf 9 september

iPhone 7 pro 32gb opslagruimte

De laatste dagen draait de geruchtenmolen over de iPhone 7 weer op volle toeren. Nu ja iPhone 7, volgens de geruchten gaat dit niet de naam worden van de nieuwe generatie iPhone. Verschillende Aziatische bronnen melden dat Apple de naam iPhone 6SE wil gaan gebruiken.

De naam iPhone 6SE is geen verrassing, de onlangs uitgebrachte iPhone SE is de derde opvolger van de iPhone 5. Vermits Apple plannen heeft om niet om de twee jaar, maar om de drie jaar de iPhone te voorzien van een compleet nieuw design is het vrij logisch dat de volgende iPhone een gelijkaardige naam gaat krijgen.

Of we de iPhone die dit najaar beschikbaar komt iPhone 7 of 6SE moeten noemen is dus vrij lastig, in de volksmond blijft dit gewoon iPhone 7.

iPhone 7 (6SE) vanaf 9 september te bestellen

Volgens de goed geïnformeerde Evan Blass zou de nieuwe generatie iPhone vanaf 9 september vooruit te bestellen zijn in de Online Apple Store. De aankondiging van de iPhone 7 zal waarschijnlijk op of rond 7 september plaatsvinden. Geheel verrassend is dit nieuws niet, wie de tijdlijn van Apple controleert weet dat de nieuwe iPhone meestal op de tweede vrijdag van september vooruitbesteld kan worden.

iPhone 7 iPhone 6SE dual-lens en smart connector

De iPhone 7 (6SE) ligt volgens Evan op 16 september in de winkel voor de eerste groep landen. Waarschijnlijk kunnen wij in Nederland en België de iPhone op 23 september verwachten. Dit is wel opvallend, meestal zit er twee weken tussen de pre-oders en daadwerkelijke verkoop. Het kan dus zomaar zijn dat de iPhone pas te koop is vanaf 23 september in de eerste groep landen en in Nederland en België vanaf 30 september.


Nieuwe iPhone in een vertrouwd jasje

Ondertussen weten we dat de nieuwe generatie iPhone geen spectaculaire veranderingen zal krijgen. De antennestrepen worden beter (in de rand) weggewerkt, de koptelefoonpoort verdwijnt en maakt plaats voor een extra speaker. Daarnaast krijg het Plus model een dual-lens camera en misschien een smart-connector. Door al deze aanpassingen kan de iPhone 7 misschien waterdicht zijn.

Force-Touch thuisknop en een nieuwe kleur

De grootste vernieuwing gaat waarschijnlijk de thuisknop (Home Button) zijn. Deze zal je niet meer fysiek kunnen indrukken en wordt vervangen door een 'virtuele' knop. Hierdoor kun je straks de thuisknop niet meer fysiek indrukken. Bij het drukken krijg je met een haptische feedback (trillingen) als bevestiging dat je de knop hebt 'ingedrukt'. De functie is te vergelijking met het Apple Watch scherm en Force Touch trackpads op de huidige generatie MacBooks. Uiteraard blijft Touch ID aanwezig, de gehele knop zal verwerkt worden in de glazen behuizing (scherm).

Force Touch thuisknop voor de iPhone 7 (iPhone 6SE)?

Bij een ’S-update’ worden meestal nieuwe kleuren toegevoegd. Waarschijnlijk wordt dit ook het geval voor de iPhone 7 (6SE). Deze zal in vijf kleuren verschijnen: spacegrijs, zilver, goud, roségoud, en een nieuwe donkergrijze kleur (spacezwart). Deze laatste kleur komt meer overeen met de huidige donkere variant van de 12 inch-MacBook. Of we daadwerkelijk vijf kleuren gaan mogen verwachten is nog maar de vraag, het kan zijn dat Apple de kleur spacegrijs gaat vervangen door spacezwart.

Lees ook: Uitgelekte iPhone 7 wordt vergeleken met iPhone 6s


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: