19 maart 2012

iFunScherm van ‘The New iPad’ vergeleken met de iPad 2

We weten allemaal hoe fantastisch het Retina scherm is van de iPhone 4(S), nu de iPad ook zo'n magisch Retina scherm heeft worden onze ogen nog meer verwend. Enkel is de vraag: is het scherm van de iPad echt wel zoveel beter dan de iPad 2? De website iMore nam de proef op de som en maakte enkele haarscherpe foto's van de iPad's. De eerste foto is steeds die van de nieuwe iPad, het resultaat is verbluffend...

Tekst in iBooks

Foto in iBooks

Een app-icoon

Tekst in Safari

Tekst in Instapaper


Reacties


 • Justin

  19 maart 2012 om 20:19

  Sorry hoor, maar ik vind dit echt onzin. Ik heb vandaag een gloednieuwe iPad 3 vergeleken met een iPad 2 (NAAST ELKAAR) en het verschil is totaal niet spannend. Ja, het is íetsjes scherper, maar het verschil is nihil. Als ik je een iPad geef zonder te zeggen of het een 2 of 3 is, merk je het NIET.

 • Pepijn Koning

  19 maart 2012 om 20:24

  Justin > Misschien tijd voor een bril?!?

  Ik heb het scherm van de iPad 3 nog niet gezien maar als ik de reviews mag geloven is het scherm minstens zo mooi als die van de iPhone 4. Uiteindelijk heb ik mijn iPad 1 weg gedaan omdat ik het (enorme) verschil met de iPhone irritant vond. Retina display naar de iPad is echt een zege en zal voor o.a. webdesign een revolutie betekenen.

  Ben erg benieuwd, nog een paar dagen wachten ;).

 • Michel

  19 maart 2012 om 20:28

  Sorry Justin, maar dan is er echt iets mis met je ogen. Vandaag zelf de iPad 3 binnen gekregen en het verschil is heel duidelijk. De iPad 3 heeft echt een veel scherper beeld wat je ook goed merkt op een pagina met veel tekst.

 • Lorenzo

  19 maart 2012 om 20:28

  Nou, ik heb de nieuwe iPad sinds vrijdag (opgehaald in Duitsland) en ik kan je zeggen, het verschil is enorm! Fantastisch scherm, en haarscherp. Apps die nog niet geupdate zijn naar het retina scherm zoals Goodreader maken idd weinig verschil. Maar de rest, wat een verbetering. Dus, je merkt het WEL ;).

 • Justin

  19 maart 2012 om 21:13

  @Pepijn – Als je ze nog niet eens real time naast elkaar hebt gezien, dan heb je volgens mij weinig te zeggen.

  @Michel – Oké, dat is jouw mening. Mijn mening is dat er weinig verschil is. Ieder zo zijn mening, toch?

  We kunnen natuurlijk ook allemaal direct in de aanval gaan ;) Lekker volwassen.

 • Pepijn Koning

  19 maart 2012 om 21:33

  Justin > Over het algemeen worden er in reviews geen leugens geplaatst en kan ik er dus vanuit gaan dat de vergelijking met de iPhone 4 klopt, dan kan ik er dus wel degelijk wat over zeggen.

 • Mars

  19 maart 2012 om 22:33

  Justin kan beter een Samsung tablet kopen, hij zal het verschil tussen android en ios besturingssysteem niet eens kunnen onderscheiden hahaha..
  Zet een Iphone 3gs en de iphone 4s naast elkaar, nou, die retina scherm van de iphoned 4 is verbluffend helderder en zeker wel zeer scherp.
  Dit verschil is heb je nu dus ook met de ipad 2 en ( the new Ipad). hoe gaaf is dat :)

  Hier zat ik op te wachten, haarscherpe beeld , ideaal voor fotografen en webdesigners.. a must have :) :)

 • Mars

  19 maart 2012 om 22:44

  Niemand kan Apple evenaren met functionaliteit .
  Wat de andere merken zoals Samsung, htc, ook proberen…hahaha ,ze kunnen wel een snellere tablet neerzetten….maar niks kan tippen aan Apple’s designs en als mooiste, de Apple ios besturingsysteem.
  De ios , Apple makes the difference ( it just works ) – bedankt Steve Jobs :)

 • Justin

  20 maart 2012 om 22:11

  @Mars, geloof mij. Mijn productkennis is absoluut beter dan die van jou. Daar durf ik een iPad om te verwedden. Dus houd in godsnaam alsjeblieft je mond;) volgens mij heeft iedereen het recht om een eigen mening te hebben. En als je daar zo op in moet gaan, ga dan alsjeblieft terug naar de kleuterklas. Allemachtig zeg..

  Overigens is er een overduidelijk verschil tussen een 3Gs scherm en een 4 scherm, echter ben ik >>VAN MENING<< (als het van de Apple fanboys MAG tenminste) dat dit verschil tussen de ipad 2 en 'the new ipad' niet dusdanig groot is, dat het een upgrade waard is.

 • Richard IJzermans

  20 maart 2012 om 22:17

  @allemaal: Van mij mag iedereen een mening hebben, maar hou het wel gezellig!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!