15 augustus 2016

iFunIs Siri beter dan Google Now en Cortana?

macOS Siri logo

Steeds meer techbedrijven hebben een virtuele persoonlijke assistent. Apple heeft Siri, Google heeft Google Now en Microsoft heeft Cortana. Maar welke dienst is eigenlijk het beste?

Siri loopt in vergelijking met de andere bedrijven achter. De dienst van Apple is nog steeds niet zelflerend. Sinds iOS 9 is dit min of meer wel het geval met behulp van de pro-actieve Siri. Echter is dit erg beperkt en zal Apple in de toekomst dit moeten aanpakken als ze nog mee willen doen met de grote jongens.

Vergelijking tussen Cortana, Google Now en Siri

In onderstaande video kun je een test bekijken tussen Siri en Google Now. Aan beide assistenten worden dezelfde vragen gesteld en de resultaten worden vergeleken. Is Siri beter dan Google Now? Of zijn ze toch gelijkwaardig aan elkaar?

In de volgende video worden de assistenten van Google, Microsoft en Apple met elkaar vergeleken.

Vernieuwde Siri in iOS 10 en macOS Sierra

Vanaf dit najaar wordt Siri iets slimmer. De grootste verandering is misschien wel het openstellen voor ontwikkelaars. Hierdoor kan de persoonlijke assistent beter zoeken in apps van derde, maar ook functies uit andere apps gebruiken, toevoegen en bepaalde opties in- of uitschakelen.

Siri gebruiken in macOS Sierra

Vanaf macOS Sierra kun je de persoonlijke assistent van Apple raadplegen op de Mac. Siri kan net zoals in iOS antwoord geven op al je vragen, zo kun je het weerbericht of aandelenkoers opvragen, zoeken op het internet, instellingen raadplegen, je assisteren bij het opmaken van documenten en meer.

Lees ook: Kom alles te weten over iOS 10 in deze FAQ


Reacties


 • ruurd

  15 augustus 2016 om 18:54

  Grote jongens? Hahaha. Laat me niet lachen. Beiden zijn gewoon copycats. Maar goed – misschien moet je Siri maar eens gaan combineren met dictatie op een Mac. Daar mag je bij ‘de grote jongens’ gewoon lekker een vet bedrag voor overmaken.
  Bovendien: zie je dat al voor je, op de werkvloer, iedereen die loopt te brullen tegen Siri of Cortana of dat Google ding? Dacht het van niet.

 • Jan

  16 augustus 2016 om 21:00

  Dat neemt niet weg dat die grote jongens technologisch gezien op voorsprong staan… zie ook.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!