11 september 2017

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunSnelheidstest tussen iOS 11 en iOS 10.3.3 op een iPhone 6s

iPhone 6s front

iOS 11 is zo goed al klaar en de beta's zijn nagenoeg afgerond. Tijdens het speciale iPhone-event op 12 september zal Apple naast nieuwe producten ook de lanceerdatum van iOS 11 aankondigen. Dit zal waarschijnlijk 19 september worden.

Bij iedere iOS software-update klagen gebruikers dat hun iPhone trager is geworden door de update. Ervaringen zijn persoonlijk, maar de oudste toestellen hebben vaak wel moeite met de nieuwste software, er worden ook tal van nieuwe functies en opties toegevoegd. Echter probeert Apple dit zo goed mogelijk op te lossen in de eerst volgende grote x.1 update. Toch blijft de vraag: maakt iOS 11 je iPhone, bijvoorbeeld de iPhone 6s, trager?

iPhone 6s en iOS 11 snelheidstest

YouTuber iAppleBytes heeft iOS 11 beta 10 (publiek beta 9) aan een snelheidstest onderworpen en vergelijkt deze met iOS 10.3.3. De 'ultieme' test wordt op een iPhone 6s uitgevoerd, niet echt een oud toestel, maar toch al 2 jaar oud.

Wat meteen opvalt zijn de nieuwe animaties bij het openen en sluiten van een applicatie. Dit zorgt er gelijk voor dat iOS 11 sneller is dan iOS 10, maar dat is misschien wel eerder een gevoelskwestie. Het opstarten daarentegen duurt met iOS 11 beduidend langer, echter kan dit ook nog de oorzaak zijn van de beta. Over het algemeen is de indruk positief en is iOS 11 toch stukken sneller geworden, tenminste op de iPhone 6s, hoe het op de iPhone 5s of iPhone 6 eraan toegaat is nog maar afwachten. Houdt er wel rekening mee dat de resultaten nog kunnen wijzigen, het blijft immers een beta-versie. De snelheidstest kun je hieronder bekijken.

Nieuwe iPhones worden 22 september verwacht

De verwachte verkoopdatum voor de nieuwe iPhones is 22 september. Apple zou 3 modellen op de markt gaan brengen, wellicht gaan ze de iPhone 7s overslaan en krijgt deze de naam iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De iPhone met een nagenoeg randloos 5,8-inch scherm gaat waarschijnlijk Edition heten.

Voor de nieuwe iPhone met 5,8-inch scherm moet je wel diep in de buidel moeten tasten, de prijs van het instapmodel zou ongeveer €1149 bedragen. De iPhone 8 (4,7-inch) wordt vermoedelijk €799 en het plus model (5,5-inch) vanaf €969. De prijzen gaan dus behoorlijk toenemen, maar een iPhone 7 of iPhone 6s kopen kan natuurlijk ook.

iPhone 6s plus

Bij het lanceren van nieuwe iPhones wordt het 'oude' model altijd aan een goedkopere prijs aangeboden, dit zal voor de iPhone 7 niet anders zijn. Nu betaal je hier nog de hoofdprijs voor, maar straks niet meer. Apple gaat waarschijnlijke de iPhone 6s (plus) niet meer aanbieden, maar veel telecomproviders en (web)winkels wel. Zo kun je straks een iPhone 6s kopen aan een extra voordelige prijs of samen met een abonnement. Je hebt dan misschien niet de nieuwste iPhone, maar wel een top-toestel.

Lees ook: Alle iPhone 8 geruchten op een rijReacties


 • Ralph

  11 september 2017 om 16:33

  Hmmm alleen een opmerkelijk verschil bij het opstarten.

 • Dennis

  11 september 2017 om 22:08

  iPad air 1 doet nog steeds prima met ios10 hier, gewoon na een jaar eens een schone installatie doen.
  Even lekker schoon en fris en geen ota werk, daarna apps terug laten zetten met iCloud account en klaar.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!