3 juni 2012

iOS 5iOS 5: De waarde van een aandeel bekijken over een bepaalde periode

Nu Facebook de beurs heeft betreden zullen er vast een aantal mensen zijn die enkele aandelen in hun bezit hebben. Deze beursgang kun je op de voet volgen via je iPhone met behulp van de Aandelen applicatie die standaard aanwezig is in iOS. Naast Facebook kun je natuurlijk ook andere aandelen zoals Google, Apple, etc. toevoegen.

Op deze manier kun je snel zien wanneer een aandeel stijgt of daalt. Hierdoor blijf je op de hoogte van je winst of verlies. Standaard heb je de keuze om een periode te bekijken over 1 dag, 1 week, 1 maand, 3 maanden, 6 maanden, 1 jaar en 2 jaar. Toch bestaat er een mogelijkheid om zelf een periode te kiezen en te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld over een periode van 2 weken bekijken of van enkele dagen.

Open de Aandelen app op je iPhone of iPod Touch. Door rechts onderaan op het (i)-icoon te klikken kun je aandelen toe voegen of verwijderen. Selecteer vervolgens een aandeel en draai je iPhone een kwartslag zodat deze in 'landschap'-mode wordt geplaatst. Hiervoor dien je de rotatielock uit te schakelen.

Zodra de iPhone is gekanteld krijg je een grafiek te zien van het aandeel. Door middel van twee vingers kun je een begin en eind punt bepalen op de grafiek. Op deze manier kun je de waarde en het percentage bekijken en controleren of het aandeel is gestegen of gedaald gedurende de geselecteerde periode.

Screencast:

Timothy, bedankt voor de tip!Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!