28 juni 2011

iOS: 5 tips voor de Twitter app

Veel Mac OS X gebruikers zijn terug te vinden op Twitter, dus zijn er ook een groot aantal Twitter-clients voor de iPhone en iPad beschikbaar. De officiële app van Twitter, Twitter for iOS bevat enkele handige features die veel mensen nog niet ontdekt hebben. De onderstaande tips zijn gebaseerd op de meest recente update (versie 3.3.5) van Twitter for iOS.

Find Friends (iPhone)

Tap op het tabblad met het vergrootglas en scroll naar beneden, tap op 'Find Friends' waarna de Twitter-app je adresboek scanned naar contactpersonen die op Twitter aanwezig zijn en waarvan het email-adres in het adresboek staat.

DM's - Mark All as Read (iPhone en iPad)

Als je veel DM's krijgt of als je bijvoorbeeld meestal Twittert vanaf je iPhone, dan kan het zijn dat je alle DM's wilt markeren als gelezen. Dit is mogelijk door tweemaal op de DM-tab te tappen. In Twitter for iPhone krijgt je een Mark All as Read-knop, op de iPad moet je de DM-tab inhouden en dan in de rechterbovenhoek tappen, er verschijnt nu een Mark All as Read-knop.

Timeline & @Mentions - Snel naar recentste tweet gaan (iPhone)

Wanneer je snel naar de meest recente tweet in je Timeline of naar de meest recente @Mention wilt gaan, dan kan je uiteraard op de bijbehorende tab klikken en vervolgens op de statusbalk, maar er is nog een andere manier. Door tweemaal achter elkaar op de timeline- of mentiontab te tappen ga je automatisch naar de meest recente tweet of @mention !

Een andere foto- en video-upload-service instellen (iPhone en iPad)

Op het moment dat via de Twitter for iOS-app een foto of video wilt uploaden, zul je merken dat hier automatisch de yFrog picture service voor wordt gebruikt. Wil je dit om één of andere reden veranderen, dan is dat mogelijk. Ga op je iPhone naar de laatste tab, scrol helemaal naar beneden en klik op 'Accounts & Settings'. Tap nu onderaan op 'Settings', vervolgens op 'Advanced' en selecteer bij 'Image Service' en 'Video Service' de foto- en video-upload-service veranderen.

Op je iPad klik je onderaan op het Settings-symbool (= tandwieltje), vervolgens op 'Advanced' en ook hier kun je onder Image Service' en 'Video Service' de foto- en video-upload-service veranderen.

Kijken of iemand je terugvolgt (iPhone)

Wil je weten of iemand die jij volgt je terugvolgt, dan kan je dat door naar de persoon in kwestie zijn profiel te gaan. Onder het Follow/Unfollow-knopje staat of iemand je volgt of niet.

Nu we het zoveel over Twitter gehad hebben, ga ik toch wel even meedelen dat ik (Thibault) ook op Twitter zit, je kan me volgen op @TreunenThibault !Reacties


 • ppl

  28 juni 2011 om 12:56

  Als je alle tweets/dm’s al gelezen hebt is er geen meest recente tweet/dm en zal de zoekbalk tevoorschijn worden getoverd als je dan toch nog dubbeltapt op het betreffende icoon. Erg handig!

 • Tom Claus

  30 juni 2011 om 15:54

  Hoogtijd dat ze eens met Flickr rond de tafel gaan zitten een een perfecte integratie aanbieden op de iPhone en in de Twitter app.

  Momenteel is er wel een omweg via http://gdzl.la, maar dit is ook niet de perfecte oplossing.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!