20 juni 2013

iOS 7iOS 7: iTunes Radio activeren (beta)

itunes radioVorige week heeft Apple, zoals vele al weten, iOS 7 aangekondigd. Het nieuwe besturingssysteem dat dit najaar uit komt voor de iPhone, iPad en iPod Touch is geheel vernieuwd en kent nieuwe opties en functies zoals Control Center, verbeterde folders, enzovoorts.

Een flink aantal iOS gebruikers hebben ondertussen iOS 7 naar hartelust getest, maar het is jullie misschien opgevallen dat iTunes Radio niet aanwezig is. Dit is te wijten aan het feit dat iTunes Radio momenteel alleen beschikbaar is voor gebruikers uit de Verenigde Staten. Toch is het mogelijk om ook buiten de USA iTunes Radio te testen, alleen heb je hier wel een Amerikaans iTunes account voor nodig. Navigeer vervolgens naar Instellingen ▸ iTunes en App store, login met je Amerikaanse Apple ID

Open de muziek applicatie en je zal merken dat iTunes Radio is toegevoegd. Tap vervolgens op 'listen' om iTunes Radio te activeren en onmiddellijk te luisteren. Je kan kiezen tussen de verschillende voorgeprogrammeerde 'radiostations' maar je kunt er ook zelf een samenstellen. Dit doe je door op de plus-knop te tappen en je gewenst genre of albums te selecteren.

Vervolgens kun je de muziek beluisteren en extra informatie raadplegen, uiteraard is het mogelijk om snel het nummer aan te schaffen in de iTunes Store. iTunes Radio is zoals de naam zegt een radio en valt momenteel (nog) niet te vergelijken met spotify. Met behulp van de onderstaande video krijg je alvast een indruk van iTunes Radio.

Meer tips over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • resapez

  20 juni 2013 om 10:24

  Ahhh, juist terug gedowngrade naar ios 6 :p

 • mara

  20 juni 2013 om 10:37

  Dit gaat wel om internet radio dan toch? Pointless op een ipod als ik in de bus zit dus

 • Qlobster

  20 juni 2013 om 23:03

  Niet je Amerikaanse account activeren als je met je Nederlandse account een iTunesMatch abonnement hebt! Dan wordt je abo namelijk 90 dagen geblokkeerd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!