23 september 2014

iOS 8iOS 8: De recent-optie volledig verwijderen uit het multitasking-venster

contacten logo 7 retinaVeel iOS 8 gebruikers kunnen maar niet wennen aan de nieuwe 'Recent' functie in de appkiezer (multitasking-venster). Deze vinden sommige eerder storend dan handig en zien liever de gehele optie verdwijnen.

Dat is jammer want via deze functie kun je snel weer contact zoeken met de personen die je recent hebt gesproken via bericht of telefoon. Gelukkig doet Apple niet moeilijk en kun je snel en eenvoudig de gehele optie uitschakelen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Mail, Contacten, Agenda'
• Scroll naar de optie 'Contacten'
• Tap hier op 'Bekijk in Appkiezer'

recent appkiezer uit

Schakel hier de opties 'Telefoon favorieten' en 'Recent' uit. Onmiddellijk wordt de gehele functie uitgeschakeld in de appkiezer en heb je enkel een overzicht van alle actieve applicatie wanneer je tweemaal op de thuisknop drukt.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • JRR

  2 oktober 2014 om 21:45

  Deze optie is een duidelijk voorbeeld welke richting Apple momenteel op gaat. Vroeger stond de gebruiker en usability voorop bij Apple. Nu moet ik dit soort wazige websites opzoeken om totaal gebruikers onvriendelijke opties uit te schakelen. Ik ben helemaal klaar met Apple. Ik ga terug naar Windows en Windows tablet. Steve zou zich omdraaien in z’n graf als hij zou zien hoe klant onvriendelijk e.e.a nu geregeld is. Waardeloos!

 • Rjh

  3 oktober 2014 om 12:38

  Als ik deze onzin wil dan koop in wel een android of een windows8 gedrocht.
  Ook zou het prettig zijn als je op zn minst toestemming zou moeten geven voordat alles aan elkaar gekoppeld word. Niet alleen Kwestie van beleefdheid maar ook omdat ik dat mss helemaal niet wil.
  Weet je wat handig is? In de bar onderin, buiten wifi ook een mobile data icoon voor snel aan/uitzetten. Haal het rotatie blokeer icoon maar weg.

 • Staf

  12 oktober 2014 om 10:26

  Niet handig in geval van Second Love. Haha. Maar serieus, recent doet het heel goed onderin bij de telefoonfuncties. Die contacten staan daarboven veel te pontificaal.Is ook niet handig met een iPhone 6 +. Verder zou je bijv. een of twee favorieten moeten kunnen plaatsen. Bijvoorbeeld werk en partner en niet zo’n rijtje bollen.

 • Ruben

  14 oktober 2014 om 8:01

  Maar, hoe verwijder je in hemelsnaam contacten uit je favorieten. Want de enige trieste optie die ik heb kunnen vinden is alle contact gevevens opslaan in notities, contact verwijderen, en opnieuw toevoegen om ze eruit te krijgen.
  Wat een k*t systeem ‘^^

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2014 om 8:19

  @ruben heel eenvoudig: open de telefoon app, tap op ‘favorieten’ en veeg met 1 vinger van rechts naar links over het contact dat je wil verwijderen. Tap dan op verwijder.

 • mingolla

  25 januari 2015 om 14:34

  Beste, Wesley, via ipad 2 krijg ik na dowloaden van IOs 8 telkens de melding “log in bij iCloud” maar mijn paswoord is tekens niet correct. Als ik een nieuw paswoord wil instellen sturen ze de aanvraag door naar mijn mail van icloud maar dit kan ik uiteaard niet openen. De icloud driver blijft draaien. Hopelijk kun je mij helpen

 • Manise

  3 maart 2015 om 1:24

  Thnx voor de info! Ik zat me dood te ergeren aan dat lijstje boven in mijn scherm. Idd jammer dat je dit door je strot geduwd krijgt en het zo ingewikkeld is om uit te vinden hoe je het weg krijgt! Baal er een beetje van dat Apple dingen zo ingewikkeld maakt. Mijn volgende probleem: hoe krijg ik al die foto’s die binnen komen via whatsapp e.d. uit mijn photostream?!

 • Rameur

  10 april 2015 om 16:21

  Helaas werkt dit niet en blijven de “recent” gasten zichtbaar in de adreslijst :-(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!