16 december 2014

iOS 8: iCloud boeken verbergen

Je kan niet meer kiezen of je de iBooks applicatie wilt installeren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Sinds iOS 8 is de iBooks applicatie voorgeïnstalleerd en dus niet meer te verwijderen van je iDevice. De applicatie ziet er fris uit en biedt vele voordelen op gebied van lezen, maar ook voor PDF-documeten.

Ontvang je bijvoorbeeld via Berichten of Mail een PDF-documtent dan kun je ervoor kiezen om deze te openen in de iBooks applicatie. Op deze manier kun je belangrijke PDF-documenten bekijken, bewaren en beheren via één applicatie.

Koop je een boek in de iBook Store dan is deze op al je Apple apparaten beschikbaar via iCloud. Dit wil zeggen dat je dan overal het boek kunt raadplegen zonder deze opnieuw op te zoeken in de iBook Store. Vele vinden het vervelend dat alle aangekochte boeken getoond worden in de iBooks applicatie, gelukkig kun je ze eenvoudig verbergen.

ibooks-verbergen

Dit houdt in dat aangekochte boeken die je niet gedownload hebt en enkel in iCloud beschikbaar zijn kunt verbergen. Open hiervoor iBooks, tap in het midden bovenaan op 'Alle boeken' en schakel de optie 'Verberg iCloud-boeken' in.

Wil je één per één boeken verbergen dan kun je het beste deze tip raadplegen hier op appletips.

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!