17 september 2015

iOS 9iOS 9: Het vernieuwde multitasking scherm (appkiezer)

iOS algemeen logo

Apple heeft het multitasking scherm, de appkiezer, aangepast in iOS 9. Deze ziet er stukken beter uit dan voorheen, ook al is het even wennen. De appkiezer kun je activeren door tweemaal kort achter elkaar te drukken op de thuisknop, onmiddellijk wordt de appkiezer geopend en krijg je een overzicht van al je actieve applicaties te zien.

De applicaties kun je nog steeds afsluiten door met één vinger omhoog te vegen over de voorvertoning van de applicatie. Twee of meer vingers gebruiken om meerdere apps af te sluiten in één keer is nog steeds mogelijk.

Appkiezer en handoff

De appkiezer ziet er anders uit, de voorvertoningen liggen nu over elkaar in plaats van naast elkaar, door te vegen naar rechts of links kun je de voorvertoningen bekijken, tik op de app om hem te openen.

Handoff is nog steeds aanwezig in iOS, deze is mooi weggewerkt onderaan de appkiezer in een strakke balk, ook suggesties van Siri worden in deze balk getoond. Handoff is de mogelijkheid om taken over te nemen, ben je een pagina op je mac aan het bekijken dan kun je die pagina via deze weg openen op je iPhone, iPad of iPod Touch. Meer over handoff lees je hier terug.Reacties


 • jeroen

  17 september 2015 om 20:37

  Wat ik echt mis zijn de badge app symbooltjes in het multitask scherm 😔

 • Michal

  21 september 2015 om 19:29

  Hoe stel ik de: Alleen favorieten tonen in het multitasking-venster in??
  Nu heb ik opeens mijn favoriete contacten niet meer zichtbaar wanneer ik dubbel klik!! Achteruitgang! Is dit opnieuw in te stellen?

 • Wesley Fabry

  21 september 2015 om 19:31

  Michal, dat is niet meer mogelijk, maar gelukkig kun je ze snel raadplegen via de telefoon app.

 • Michal

  21 september 2015 om 19:47

  Jammer ik maakte daar handig gebruik van.
  Wanneer ik naar links scroll “siri suggesties” Krijg ik wel contacten te zien. het zou mooi zijn als ik daar mijn vaste favorieten kan instellen. Dat ook niet mogelijk?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!