3 augustus 2014

iOS: De wekker op een eenvoudige manier uitschakelen

klok logo 7 retinaWanneer je de iPhone, iPad of iPod Touch gebruikt als wekker dan weet je vast en zeker dat je door middel van een tap de wekker kan snoozen. Hierdoor zal deze over exact 9 minuten weer opnieuw afgaan, hierdoor kun je nog even blijven liggen voor je naar je werk gaat.

Veel gebruikers denken dat je de iOS wekker eerst moet snoozen, vervolgens je iDevice moet ontgrendelen en via de Klok-applicatie de wekker definitief moet uitschakelen, maar dat is niet waar. Je kan namelijk erg snel en simpel de wekker uitschakelen, hoe lees je in onderstaand methode.

Zodra de wekker klinkt op je iDevice kun je deze stoppen en onmiddellijk afsluiten door met één vinger naar rechts te vegen. Hierdoor word je iDevice ontgrendeld en onmiddellijk de wekker gestopt en gedeactiveerd.

wekker deactiveren

Wanneer je beschikt over een toegangscode (codeslot) dan moet je deze niet invoeren om daadwerkelijk de wekker af te sluiten en te deactiveren. De veegbeweging is voldoende om het resultaat te bereiken. Verder kun je ook de wekker stoppen en deactiveren met behulp van een Touch ID authenticatie, dit heeft namelijk dezelfde resultaat als het vegen.

Meer over Klok kun je hier terugvinden.Reacties


 • Don Smits

  3 augustus 2014 om 11:26

  Vraag. Is er ook een mogelijkheid om verschillende volumes in te stellen? Voor de wekker staat ie op “3 streepjes” en voor mijn werk op voluit. Als je dit eens vergeet wordt je óf wakker gebruld of je hoort overdag de telefoon niet. Groeten, Don Smits.

 • Joost Janssen

  3 augustus 2014 om 11:57

  Ik ben bang dat je daarvoor een aparte wekker app moet gebruiken. De standaard Apple wekker kan dat niet.

 • maddriver371

  3 augustus 2014 om 23:27

  Don, je kan tijdens de wekker instellen via de volume knoppen op de zijkant de volume van de wekker instellen. Dat doe ik altijd en het werkt.

 • ed

  3 augustus 2014 om 23:27

  Slecht. Dat kan op een simpele Samsung 3s mini zelfs

 • fedar

  4 augustus 2014 om 9:10

  Al meermaals vinger op touch id ipv op snooze > te laat op werk :-D

 • Kieke

  11 juni 2015 om 9:02

  Fedar, dit probeer heb ik ook. Weet iemand of je deze functie ook uit kan zetten?!

 • Kieke

  11 juni 2015 om 9:02

  Probleem bedoel ik…

 • Wesley Fabry

  11 juni 2015 om 9:29

  Snoozen kan alleen door te tikken op het scherm, de wekker in zijn geheel uitschakelen kan door je vinger op het Touch ID te leggen of je iPhone te ontgrendelen tijdens het afspelen van een wekker (zie artikel).

 • Lies

  15 december 2015 om 21:20

  Net overgestapt van Samsung. Moest wel even wennen aan die wekker. Veegde hem ongewild uit, of het scherm was al weer zwart voor ik kon tikken. Zelfde probleem als Fedar dus. Een beetje wat zitten proberen en wat blijkt: je kan hem ook op sluimer zetten door de stand-by knop te gebruiken, zelfs als het scherm al zwart is. Stuk makkelijker.

 • Ellen

  7 januari 2016 om 7:33

  Mijn iPhone 6s loopt vast als de wekker afgaat. Ik krijg zwart scherm en hij blijft maar trillen. Met een hard reset is dit opgelost maar ik zou graag wel mijn wekker willen blijven gebruiken…

  Iemand tips?

 • Nicole

  18 februari 2016 om 19:02

  Mijn iphone 5 c loopt ook vast als de wekker afgaat. Hoe kan ik dit probleem verhelpen? Iemand tips?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!