8 februari 2013

iOS: De URL van een website doorsturen met behulp van de Gmail app

gmail appHet is vrij eenvoudig om je Gmail-account toe te voegen aan je iPhone, iPad of iPod Touch. Dit kun je doen via Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda's ▸ Voeg account toe. Echter kun je er ook voor kiezen om de iOS Gmail applicatie van Google te installeren op je iDevice.

Wanneer je vervolgens een webpagina wilt doorsturen naar een contactpersoon via Gmail dien je dit steeds handmatig te kopiëren omdat iOS dit niet ondersteund voor de Gmail app. Met behulp van een klein stukje javascript kun je URL’s die zijn geopend in Safari doorsturen met behulp van de Gmail app, volg hiervoor onderstaande stappen:

Open Safari op je iDevice en maak een nieuwe bladwijzers aan, daarbij maakt het niet welke webpagina je gebruikt. Geef de de bladwijzer de naam ‘Gmail’. Je maakt een bladwijzer aan via het deel-symbool (te herkennen aan de pijl) onderaan in de menubalk, selecteer de optie ‘Voeg bladwijzer toe’. Plaats de bladwijzer in het bladwijzermenu.

gmailsnel

Nadat je bovenstaande procedure hebt uitgevoerd dien je de bladwijzer te voorzien van he javascript. Tap op het bladwijzer-symbool (boekje) in de Safari-menubalk. Tap vervolgens op ‘Wijzig’ en selecteer de bladwijzer ‘Gmail’ en vervang de url met de onderstaande code:

javascript:window.location='googlegmail:///co?subject='+encodeURIComponent(document.title)+'&body='+encodeURIComponent(location.href);

Bevestig door op ‘Gereed’ te tappen. Wanneer je nu een URL hebt geopend in Safari en je deze wilt delen met andere via de Gmail applicatie volstaat het om te tappen op het bladwijzer-symbool en vervolgens de bladwijzer ‘Gmail’ te selecteren. Automatisch zal de URL worden geopend in de Gmail-applicatie.

Screencast:

Gmail - Email by Google
Gmail - Email by GoogleCategorie: Productivity, Social Networking
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  192 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!