7 december 2016

iOS 10iOS 10: Personen combineren en toevoegen in Foto’s

foto iOS app

Vanaf iOS 10 worden foto's automatisch geanalyseerd in de gelijknamige applicatie. Dit gebeurt in zijn geheel op je toestel en is volledig versleuteld en beveiligd.

Aan de hand van deze analyse kan iOS de gezichten op foto's herkennen, deze worden verzameld in het nieuwe album 'Personen'. Wanneer je voor het eerst dit album opent zal je merken dat je deze moet gaan indelen. Personen samenvoegen en combineren tot één album.

Open het album 'Personen' in de Foto's applicatie. Onmiddellijk krijg je een overzicht van alle gevonden personen. Bij iedere miniatuur zie je een cijfer staan dat overeenkomt met het aantal gevonden foto’s van deze persoon. De app is erg nauwkeurig, je kunt er vanuit gaan dat alle gevonden gezichten van dezelfde persoon zijn.

Personen combineren en samenvoegen tot één persoon

• Open Foto's voor iOS
• Navigeer naar het tabblad 'Albums'
• Open het album 'Personen'
• Tik bovenin op de knop 'Selecteer'

Tik nu alle gezichten aan die gevonden zijn van dezelfde persoon. Kies vervolgens voor de optie 'Combineer', alle geselecteerde gezichten worden nu samengevoegd tot één persoon.

Personen combineren in iOS 10 Foto's

Foto's combineren voor het toevoegen

Wanneer in het album op de 'Voeg toe' knop tikt kun je gevonden gezichten bekijken. Deze kun je toevoegen aan Personen door deze te markeren. Als je op de 'Voeg toe'-knop tikt worden deze los van elkaar toegevoegd aan je bibliotheek. Je kunt er ook voor kiezen om in het 'voeg toe'-venster de gezichten van dezelfde te markeren. Tik daarna op 'Combineer'.

Onmiddellijk worden alle gezichten samengevoegd en toegevoegd aan het album 'Personen'. Daarna moet je deze foto's nog samenvoegen met het bestaande album van deze persoon. Dat via bovenstaande methode.

Lees ook: Complete handleiding voor personen en gezichten in iOS Foto’sReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: