25 maart 2014

iOS: Songteksten tonen bij een muzieknummer

muziek logo 7 retinaWanneer je via iTunes je muziek synchroniseert naar je iPhone of iPod Touch dan kun je deze uiteraard ook benaderen via je iDevice. Een songtekst kun je toevoegen aan een nummer door het nummer in iTunes te selecteren, voer dan de toetscombinatie cmd⌘ + i uit om het infovenster te openen.

Voeg bij het tabblad de songtekst die je op het internet kunt vinden en synchroniseer vervolgens je iDevice met iTunes. Open op je iDevice de muziek-applicatie en sleep een muzieknummer af, tap vervolgens op de albumcover om de songtekst te raadplegen. Mocht je deze niet zien dien je onderstaande stappen te volgen om hem te activeren.

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Muziek’
• Schakel de optie ‘Songteksten en podcastinfo’ in

songtekstiphone

Zodra deze optie is geïnstalleerd dien je de muziek applicatie geheel af te sluiten en opnieuw op te starten om de songtekst te kunnen bekijken. De optie ‘Songteksten en podcastinfo’ is alleen beschikbaar op de iPod Touch en iPhone.

songtekstipad

Waarom deze optie niet te raadplegen is op een iPad is een groot vraagteken, echter worden de songteksten wel gesynchroniseerd en kun je deze standaard raadplegen door op de albumcover te tappen.

Meer over Muziek kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jules Philippens

    25 maart 2014 om 9:59

    Dit kon echt al kei lang..

  • Rene

    25 maart 2014 om 10:36

    De ideale manier om songteksten toe te voegen in iTunes is “Get Lyrical” !

Een reactie toevoegen: