8 augustus 2013

BasisiPad voor beginners: De functie van de zijschakelaar aanpassen

ipad mini handleidingIedere iPad gebruiker heeft vast en zeker ook wel eens de zijschakelaar boven de volumeknoppen gebruikt. In de meeste gevallen vergrendeld deze de rotatie van het scherm. Op die manier kun je de iPad alleen liggend of staand gebruiken.

Als beginnende iPad gebruiker weet je het misschien niet onmiddellijk, maar de zijschakelaar kan ook gebruikt worden om sommige geluiden en waarschuwingen van de iPad uit te schakelen. Hoe je deze aanpassing kunt uitvoeren vind je hieronder terug.

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Scroll naar beneden naar de categorie 'Functie zijschakelaar'

zijschakelaar

Selecteer de functie die je de zijschakelaar wilt toekennen. Wanneer je bijvoorbeeld 'rotatievergrendeling' hebt geselecteerd kun je via de multitaskbar (twee maal drukken op de thuisknop) het geluid snel uit of inschakelen. Dit doe je door eenmaal naar rechts te vegen in de multitaskbar en vervolgens te tappen op de luidsprekerknop.

Wanneer je de zijschakelaar het geluid laat regelen kun je in de multitask-balk de rotatievergrendeling raadplegen zoals vermeld in de bovenstaande omschrijving.

Lees ook: Nieuwer iPads hebben geen zij-schakelaar meer, ook op de iPhone moet je de rotatievergrendeling elders inschakelen. Dit kan via het bedieningspaneel, hoe lees je hier terug.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over iPad kun je hier terugvinden.Reacties


 • Petra

  5 oktober 2016 om 8:11

  Sinds de nieuwste ios update kan ik geen schermafdrukken meer maken!!
  help, hoe kan ik deze functie weer gaan gebruiken?
  Ik vind het reuze handig om even iets op te slaan, zodat ik bij de foto,s nog even iets kon nalezen….
  Graag uitleg en of aanwijzingen hoe dit tegenwoordig werkt….

 • Gera

  6 december 2016 om 17:28

  Ik krijg het geluid niet aan op mijn iPad Air. Ook de microfoon doet het waarschijnlijk niet als ik bij Siri iets inspreek , kan iemand mij helpen? Ook toetsengeluiden ontbreken.

Een reactie toevoegen: