24 februari 2015

iPhone 6 plus: Oplossing voor niet draaiende applicaties op het beginscherm

Iedere iPhone 6 plus gebruiker kan zijn smartphone ook in liggende weergave optimaal gebruiken. Deze krijgen bijvoorbeeld vele extra toetsen in het toetsenbord, simpelweg omdat deze meer ruimte heeft om toetsen te plaatsen in het toetsenbord.

Ook zullen de applicaties op het beginscherm een kwartslag draaien en het Dock bevind zich dan netjes aan de zijkant bij de liggende weergave. Toch zijn er een aantal iPhone 6 plus gebruikers waarbij de applicaties niet draaien, dit heeft te maken met de weergave-instellingen. Hoe je dit kunt aanpassen lees je hieronder terug.

ip6pluszoom

Open Instellingen, navigeer naar 'Beeldscherm en helderheid' en open 'Weergave'. Vervolgens heb je de keuze tussen 'Standaard' en 'Inzoomen'. Zorg ervoor dat je 'Standaard' hebt geselecteerd om de applicaties op het beginscherm te laten draaien. Je zal dan ook merken dat je een extra rij apps kunt toevoegen. Deze opties zijn overigens ook beschikbaar op de iPhone 6.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • suleyman

  25 februari 2015 om 11:40

  Daar kwam ik ook achter.. Alsnog draaien sommige apps niet mee helaas..

 • hansdO

  1 maart 2015 om 10:29

  Eindelijk dacht ik, de oplossing. Maar helaas deze tip werkt niet voor Waze, Nu en nog een aantal anderen. M.n de Waze app is hinderlijk omdat de 6+ niet recht op kan bij mijn wat schuinliggende voorruit. Dan zet ik een app aan die notificaties geeft (bijv. Tomtom benelux voor radarcontroles) en dan draait Waze opeens wel. Redelijk bizar dus.

 • angeniek

  28 juli 2015 om 19:06

  Op het home screen werkt het niet

Een reactie toevoegen: