22 oktober 2015

NieuwsiPhone 6s is waterbestendiger dan je zou denken

iphone 6s goudHet is bekend dat de iPhone 6s noch de iPhone 6s Plus speciale voorzorgen nemen tegen waterschade. Toch lijkt het er op dat Apple een aantal voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de nieuwe iPhone beter tegen water beschermen dan aanvankelijk werd aangenomen.

Zo bezitten beide toestellen speciale siliconenstrips en valt ook een bijzondere adhesie-strip op aan de onderkanten van de (uit elkaar gehaalde) toestellen.Tussenlaag


Hoewel het niet bewezen is, beweren iFixit en ook Sound Logic nu dat het doel van deze strip is om water van het toestel weg te houden, eerder dan dat hij zou dienen om de display op zijn plaats te houden (zoals eerder werd gedacht). Deze laatste taak wordt immers al volbracht door een aantal schroeven. Bovendien toont nadere inspectie dat beide toestellen een tussenlaag van zo'n 0,03 mm dik vertonen. Die beschermt de hele binnenkant. De 6s en 6s Plus zouden zo wel eens meer waterdicht kunnen zijn dan gedacht.

iFixit iPhone 6s TeardownSiliconen verzegeling


En er is nog meer. De logische borden van de twee nieuwe iPhones blijken ook afgesloten te zijn met een siliconen verzegeling. Daarmee wordt elke kabel en connector van het toestel (op het bord) afgeschermd, ook en met name van water. Natuurlijk zal deze verzegeling je toestel niet beschermen tegen een langdurige of herhaaldelijke blootstelling, noch tegen de langetermijngevolgen daarvan. Maar misschien betekenen deze eerste stappen dan toch dat Apple zich langzaam klaarmaakt voor de productie van een volledig waterdichte iPhone.Volledig waterdicht?


En waarom uiteindelijk ook niet? De geruchtenmolen over de iPhone 7 van volgend jaar draait alvast op volle toeren, en een van de meest gehoorde claims is dat dit toestel inderdaad wel eens volledig waterdicht zou kunnen zijn. Meer specifiek zou Apple spelen met de idee om een supersterk materiaal te gebruiken dat alle waterschade aan de binnenkant van het toestel voorkomt. 
Maar laat ons voorlopig dus niet op de feiten vooruitlopen. Bel je Sim Only of niet: je werpt je iPhone 6s best niet regelmatig in het water omdat er een paar siliconen strips werden ingebouwd.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!