21 oktober 2015

El CapitanApple brengt update iOS 9.1, OS X El Capitan 10.11.1 en watchOS 2.0.1 uit

Logo voor iOS 9

Voor iedereen die nog steeds problemen heeft met iOS 9 en OS X El Capitan is er wederom goed nieuws, Apple heeft zojuist iOS 9.1, OS X El Capitan 10.11.1 en watchOS 2.0.1 uitgebracht voor iPhone, iPad, de iPod Touch, Mac en Apple Watch.

De software-update lost voornamelijk kleine vervelende bugs op die er tijdens het installeren van iOS 9 zijn opgetreden, eerder hebben we al uitgebreid aandacht gegeven in het artikel 'Oplossingen voor de meest voorkomende iOS 9 bugs'. Ook is het game center probleem opgelost! Daarnaast zijn er nieuwe emoji's toegevoegd en is er een bugfix voor Live Photos. Ook is iOS 9 nu klaar voor de nieuwe Apple TV en iPad Pro.

Lees ook: We hebben al ontzettend veel tips gepubliceerd voor iOS 9, klik hier voor het overzicht

Je kunt iOS 9.1 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wie veel problemen heeft met iOS 9 raden wij aan om iOS 9.1 via iTunes te installeren, waarom lees je hier terug op appletips.

ios 9 standaard foto

Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

OS X El Capitan 10.11.1

In de OS X 10.11.1 update worden vooral enkele vervelende bugs opgelost, nieuwe emoji's en worden enkele puntjes op de i geplaatst. Vooral Microsoft Office 2016 gebruikers zijn blij, want deze update lost alle problemen op en nu kan Microsoft Office 2016 gewoon gebruikt worden in OS X El Capitan. De OS X software-update is aan te raden voor iedere El Capitan gebruiker want deze zorgt ervoor dat vele functies weer opnieuw functioneren en alles goed werkt. Daarnaast lost Apple het probleem op

De update voor OS X El Capitan is gratis te downloaden in de Mac App Store, navigeer naar het tabblad 'Updates' en klik op 'update'.

Lees ook: Haal meer uit je Mac met deze tips voor OS X El Capitan


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

El Capitan installatie

watchOS 2.0.1

WatchOS 2.0.1 is vooral een kleine update die enkele bugs oplost en moet de Apple Watch nog iets stabieler maken. Nieuwe functies lijken niet zijn toegevoegd buiten het gebruiken van de nieuwe emoji's. De update voor de Apple Watch vind je terug in de gelijknamige applicatie op je iPhone ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update. De update kan enkel onder iOS 9.1 worden uitgevoerd!

Lees ook: Haal meer uit je Apple Watch met deze tips

Sinds de lancering van iOS 9, El Capitan en wachtOS 2 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+, download onze iOS applicatie of accepteer onze Safari push notificaties.Reacties


 • Paul

  22 oktober 2015 om 10:25

  Na de update blijft bij mij blijft de IMac weer hangen in de opstart fase! Update doet dus niet heel goed zijn werk……balen!!!

 • Paul

  22 oktober 2015 om 10:31

  Zelfs Command R werkt niet meer. Blijft in hetzelfde opstart scherm hangen waarbij het balkje (lopende traject) halverwege blijft staan. Aangezien Apple aangaf dat het 17 min zou duren toch maar na ruim 1 uur Command R geprobeerd…..weer hetzelfde balkje……!|${!|’si

 • Jacob

  24 oktober 2015 om 10:16

  Hier hetzelfde, hoopte met deze update mijn laptop weer eens af te kunnen sluiten zodat hij ook normaal kon opstarten. Nu met update blijft hij wederom hangen. Schandalig gewoon!

 • Petra

  24 oktober 2015 om 20:13

  Hier gewoon nog hetzelfde probleem met enkele apps. Game center probleem ook niet weg. Snap niet hoe het kan maar hier lost het geen enkel probleem nog op.

 • Mike

  26 oktober 2015 om 17:49

  Wat een ramp update!
  Schone installatie gedaan via iTunes.

  – Apple music werkt niet meer
  – game center werkt niet meer
  – links in e-mails werken niet meer
  – vast lopen tijdens uploaden van foto’s
  – bepaalde app’s doen het niet meer

  Ben zeer tevreden over hun producten, maar de laatste tijd heb ik het idee dat ik weer Windows heb geïnstalleerd. Kom op Apple!

 • Anita

  12 november 2015 om 16:43

  Verbinding van draadloze printer HP Photosmart 5520 valt steeds weg. Herstarten helpt, maar wel heel vervelend.

 • Boer

  11 december 2015 om 6:32

  Verbinding met HP Photosmart 1100 is weggevallen, kan niet meer printen / -scannen.

 • Funnygirl

  17 januari 2016 om 18:31

  Ben reeds meer dan 3uur bezig met een update van El captain, hij blijft gewoon in de helft hangen…. Beeld blijft dan gewoon wit nadat hij bij ongeveer voor de helft is gedownload gaat het Apple logo met download streepje weg…. Dat is nu reeds meer dan 3 uur zo…
  Weet niet meer wat ik nog kan doen, hopelijk is mijn Mac niet hopeloos om zeep nu….. Pfffff leuk is anders had beter geen update gedaan.
  Wie weet raad aub ?,,,

Een reactie toevoegen: