18 augustus 2010

iPhone: Symbolen toevoegen aan tekst

De Japanse emojicons zijn erg populair bij iPhone gebruikers, nadeel hiervan is dat ze alleen worden weergegeven op een iPhone, iPod Touch of iPad.

Met behulp van de mini webapplicatie Glyphboard kan je heel eenvoudig de standaard font symbolen toevoegen aan een tekst op je iPhone. Het grote voordeel hiervan is dat ze platform onafhankelijk zijn en door de meeste lettertypes worden ondersteund.

Open Mobile Safari op je iPhone en ga naar de website:

http://mrgan.com/gb/

Tap op de link ‘+’ en selecteer de optie ‘Zet in beginscherm’ om de webapplicatie op het Springboard van je iPhone te plaatsen.

Na het starten van Glyphboard krijg je overzicht met symbolen te zien. Tap met je vinger op een symbool en houd deze enkele momenten ingedrukt. Je krijgt hierdoor de mogelijk om het symbool naar je klembord te kopiëren. Ga hierna naar je email of tekst en plak het symbool erin. Eventueel kan je de symbolen ook plaatsen op het ‘Scratchboard’, dit vooral handig als je meerdere symbolen wilt gaan gebruiken.

Glyphboard is een uiterst simpele webapplicatie die ontzettend handig kan zijn als je vaak gebruik maakt van de standaard lettertype symbolen.

Robbert bedankt voor de tip!Reacties


 • Nick

  18 augustus 2010 om 12:25

  Ik had de webapp ook al ontdekt.. Misschien maak ik nog wel eens een webpagina met al die icoontjes. Inderdaad handige webapp

 • patricia

  18 augustus 2010 om 14:56

  Bedankt voor de tip robbert en richard!!

 • dirkuijt

  19 augustus 2010 om 14:26

  Hier ben ik heeeel blij mee, thanks!

 • Arjan

  14 september 2010 om 15:03

  Pfff dat ik hier nu pas achterkom! bedankt!

 • Tjeerd steenberge

  6 februari 2011 om 11:34

  Deze is helemaal oke, want deze zijn in kleur:
  http://mackeys.info/

Een reactie toevoegen: