24 december 2016

advHoe makkelijk is de nieuwe MacBook Pro te repareren?

macbook pro zilver

Weet je nog de tijd dat je een MacBook zelf kon openschroeven om de harde schijf of de batterij te vervangen? Met de komst van de nieuwe MacBook Pro met Touch Bar lijkt daar nu een definitief een einde aan gekomen.

Jammer doe-het-zelver, maar de reparatie van deze MacBook laat je liever over aan de professional. Is jouw MacBook kapotgegaan? Schakel dan de experts van Smartrepair in voor MacBook reparatie.

Volledig uit elkaar gehaald

iFixit, dé site voor de doe-het-zelver op laptopgebied, heeft een categorie dat teardown genoemd. In dit terugkerende item wordt een gadget helemaal uit elkaar gehaald om te zien hoe deze ervan binnen uitziet. En dat is dus ook gedaan met de nieuwste MacBook Pro. Met niet al te beste nieuws voor de doe-het-zelver als resultaat.

Vastgeschroefd, gesoldeerd en vastgeplakt

De teardown van iFixit laat zien dat de MacBook Pro met Touch Bar (2016) helemaal vol zit met pentalobe-schroeven. Deze gepatenteerde schroeven van Apple, ook wel veiligheidsschroef genoemd, zijn dankzij het bijzondere schroefkopprofiel lastig te verwijderen. Even deze schroeven verwijderen met jouw kruiskopschroevendraaier? Vergeet dat maar!

touch bar op een macbook pro

Dat is niet alles!

Eigenlijk alles wat je misschien zelf zou willen vervangen zit op een of andere manier vast. De batterij bijvoorbeeld zit vastgelijmd aan de kast en ook het RAM-geheugen en de SSD-schijf zijn vast gesoldeerd, maar dan aan het bedieningspaneel.

Wanneer je daar bovenop nog de Touch Bar optelt, die reparaties nog wat moeilijker maakt, dan heb je als DIY-er eigenlijk geen reden om jouw MacBook Pro (2016) ooit open te maken.

Het enige dat je misschien zelf zou kunnen vervangen, is het touch pad. Die zou namelijk hetzelfde zijn als de MacBook Pro zonder touch bar (ook wel de escape edition genoemd) en is te verwijderen zonder dat je eerst de batterij moet los peuteren.

Gaat jouw MacBook Pro kapot? Of wil je hem laten upgraden? Dan schakel je natuurlijk Smartrepair in. Uiteraard ben je voor bijvoorbeeld iPhone reparatie in Tilburg hier aan het juiste adres.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: