8 december 2010

Mactracker: Het digitale Mac naslagwerk

Mactracker is het digitale naslagwerk voor iedere Mac bezitter. Deze bijzondere applicatie geeft zeer gedetailleerde informatie van vrijwel ieder product dat Apple ooit heeft gemaakt.

Naast de standaard basisgegevens wordt er ook specifieke informatie over de aanwezige hardware componenten getoond. De database bevat naast de Mac ook informatie over andere Apple producten zoals bijvoorbeeld: iPod’s, iPhones, iPads, Apple muizen, toetsenborden, etc.

Na het starten van Mactracker kan je direct alle informatie van je eigen Mac bekijken met behulp van de optie ‘This Mac’. Je zult verbaast zijn over de hoeveelheid informatie die beschikbaar is.

Enkele features van Mactracker:

- De support status geeft aan of je Mac in de garantie periode of AppleCare valt.
- Met de knop benchmarks kun je de performance van de aanwezige processor bekijken.
- Indien er firmware update’s beschikbaar zijn dat wordt dit vermeld.
- Er verschijnen hyper;inks naar de support pagina’s van jou Mac op apple.com.
- Je kunt de opstartgeluiden van alle type Macs beluisteren.

- En nog heel veel meer informatie…

Alle informatie die wordt getoond in de applicatie kan je door middel van de toetscombinatie option⌘ + klik naar het OS X clipboard kopiëren. Met behulp van de timeline optie kan je per jaar bekijken welke nieuwe hardware er door Apple is uitgebracht.

De Mactracker applicatie geeft je een compleet overzicht van je Mac waarbij de originele Apple specificaties worden gecombineerd met gegevens uit de Apple knowledge base en de hardware profiler. De applicatie kan ontzettend handig zijn als je bijvoorbeeld hardware wilt vervangen. Alle hardwarematige specificaties zijn met een paar muisklikken snel en eenvoudig te achterhalen. Mactracker mag eigenlijk op geen enkele Mac ontbreken.

Je kan de applicatie gratis downloaden op de onderstaande webpagina. Een donatie voor deze geweldige applicatie is zeer zeker op zijn plaats! O ja! er is ook een Windows versie beschikbaar.

http://www.mactracker.caReacties


 • Maarten

  8 december 2010 om 17:18

  Dit is dus het zelfde als de Meuk Tracker van Tweakers:

  http://tweakers.net/meuktracker

 • Kristof

  8 december 2010 om 22:24

  De opstartgeluidjes vind ik geweldig!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!